Weather Icon

Αποκλειστικό:Ένταση στο Αιγαίο…Οι Τούρκοι ρυμουλκούν μετανάστες προς την Έλλαδα[video]

Αποκλειστικό:Ένταση στο Αιγαίο…Οι Τούρκοι ρυμουλκούν μετανάστες προς την Έλλαδα[video]

Πιο προκλητικοί από ποτέ φαίνονται οι Τούρκοι στη νησιωτική Ελλάδα, με πρωταγωνιστές την Ακτοφυλακή, με τα στελέχη της να μη διστάζουν ακόμη να ρυμουλκούν σκάφος μεταναστών με κατεύθυνση τα ελληνικά χωρικά ύδατα,αγνοώντας προς στιγμή τις προειδοποιήσεις των πλωτών του Λιμενικού Σώματος.

Το νέο αυτό σοβαρό επεισόδιο που παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια δίκαιου εξελίσσονταν από τις πρωινές ώρες και για αρκετές ώρες σήμερα 18/04/20  ΒΑ της Λέσβου.

Το νέο βίντεο, δείχνει την ρυμούλκηση του σκάφους των μεταναστών από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Οι κινήσεις της Άγκυρας δείχνουν γι’ ακόμη μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι πολύ εύκολα οι επιτελείς που κινούν τα προκλητικά νήματα, χάνουν την ψυχραιμία τους προχωρώντας σε σπασμωδικές εντολές οι οποίες όμως είναι ικανές να οδηγήσουν σ’ ένα επεισόδιο χωρίς γυρισμό.

Οι Τούρκοι ακτοφύλακες επιχειρούν να δημιουργήσουν ασπίδα στις παράνομες μεταναστευτικές βάρκες κι από την άλλη πλευρά το Λιμενικό προσπαθεί να σταματά την όποια ενέργεια ακριβώς στην οριογραμμή.

Φαίνεται πλέον καθαρά  ότι από την ώρα που φάνηκε το σθένος που αντιμετωπίζει η χώρα  μας το μεταναστευτικό,η Τουρκική ακτοφυλακή φαίνεται ότι πήρε εντολή να σκληρύνει τη στάση της και να παραβιάζει μέχρι και τα Ελληνικά χωρικά ύδατα παρενοχλώντας το Λιμενικό με επιθετικές ενέργειες.

Τελικά το σοβαρό αυτό επεισόδιο μετά από προσπάθειες ωρών και την αποφασιστικότητα των πληρωμάτων του ελληνικού Λιμενικού έληξε πριν από λίγο,οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να τους περισυλλέξουν και να τους οδηγήσουν πίσω στην Τουρκία.

https://youtu.be/TV6jXfmOFVU

www.limenikanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube