Weather Icon

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά την ιστορική συμφωνία Ρωσίας – Σ. Αραβίας

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά την ιστορική συμφωνία Ρωσίας – Σ. Αραβίας

Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου αφότου Σαουδική Αραβία και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την μεγαλύτερη μείωση στην παραγωγή που έχει γίνει ποτέ, αν και την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προειδοποιούν ότι το αργό θα δυσκολευτεί να ανακάμψει εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Στις ασιατικές αγορές, το WTI κέρδισε 4,8% στα 23,85 δολάρια ανά βαρέλι λίγο αφότου οι παραγωγοί του OPEC συμφώνησαν να μειώσουν κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την παγκόσμια προσφορά.

Το WTI είχε ενισχυθεί νωρίτερα έως και 8,7%. Το Brent ενισχύθηκε κατά 4,1%, φθάνοντας στα 32,80 δολάρια, ενώ νωρίτερα επίσγης είχε καταγράψει άνοδο 8%.

Η μείωση θα ξεκινήσει τον Μάιο και είναι σταδιακή μέχρι να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

Το “πρόβλημα είναι ότι ο OPEC + έχασε πολύ χρόνο για να φτάσει σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής στην ING. “Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης.”

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube