Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 28 Απριλίου 2020

Ανιχνεύσεις – Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας – 2 Ιουν 2010

Ανιχνεύσεις – Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας – 2 Ιουν 2010

Το 2010 κυκλοφόρησε στα ελληνικά απο τις εκδόσεις “Ποιότητα” το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό βάθος”, το οποίο έμελλε να απασχολήσει πολύ τους Έλληνες αναλυτές.

Το βιβλίο, σήμερα, το γνωρίζει σχεδόν κάθε Έλληνας. Η Τουρκία και ο Ερντογάν βρήκαν το θεωρητικό υπόβαθρο για την πολιτική που ακολουθούν ως σήμερα.

Λίγο διάστημα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου οι “Ανιχνεύσεις” πραγματοποίησαν μια εκπομπή (2 Ιουνίου 2010). Στο vimeo όπου είναι αναρτημένη υπάρχει η παρακάτω σημείωση:

“Ο Παντελής Σαββίδης, στα πλαίσια της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 2.6.10 με θέμα “Το στρατηγικό βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας”, αναφέρεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τούρκου υπουργού εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και συζητά με τους Παναγιώτη Ήφαιστο, Χρήστο Γιανναρά, Νεοκλή Σαρρή και Σάββα Καλεντερίδη για το νέο τουρκικό γεωπολιτικό δόγμα του νεοοθωμανισμού”.

Δείτε την εκπομπή για να μάθετε τι έλεγαν, τότε, οι Έλληνες αναλυτές και διανοούμενοι για το βιβλίο του Νταβούτογλου. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο πάνελ βρίσκεται και ο Νεοκλής Σαρρής.

ΠΗΓΗ: anixneuseis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube