Weather Icon

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς είπε να περάσουμε από το Μέγαρο Μαξίμου

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς είπε να περάσουμε από το Μέγαρο Μαξίμου
Ύστερα από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου η εν κινήσει συναυλία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που έγινε το περασμένο Σάββατο (25/04), σύμφωνα με όσα είπε, χθες (26/04), η ίδια στον ΑΝΤ1.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ξεκαθάρισε πως η εν κινήσει συναυλία που έκανε, το περασμένο Σάββατο (25/04), στους δρόμους της Αθήνας δεν είχε πολιτικό χρώμα και τόνισε πως πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. 

Ειδικότερα, η τραγουδίστρια δήλωσε στο χθεσινό (26/04) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το εξής:

«Η συναυλία δεν είχε κανένα πολιτικό χρώμα, καμία πολιτική χροιά. Είχε το χρώμα της χαράς και της αισιοδοξίας. Ήταν το δικό μου προσωπικό ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία του “Ευαγγελισμού”, του “Σωτηρία”, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν αυτές τις 45 ημέρες για να κρατηθεί η ζωή μας όρθια. Στους συμπολίτες μου που άντεξαν και αντέχουν. Πραγματικά σας το λέω ότι αυτό το τρίωρο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας ήταν συγκλονιστικό, ήταν πολύ μεγαλύτερο από εμάς και κανείς από εμάς δεν ήταν προετοιμασμένος για τέτοια συναισθήματα».

Η ίδια πρόσθεσε:

«Πραγματικά, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και προσφέρει ασύλληπτα συναισθήματα, συναισθήματα μεγατόνων που έφυγαν και μας αγκάλιασαν από τα μπαλκόνια, τις αυλές, τις ταράτσες, τις γειτονιές της Αθήνας με δάκρυα, με τραγούδια. Αυτό που ένιωσα, μας ξεπέρασε, ήταν μοναδικό, ήταν συγκλονιστικό, με λουλούδια που μας πέταγαν παιδάκια, με μεγάλους ανθρώπους που αγκαλιάζονταν στα μπαλκόνια και φιλιόνταν, με ζευγάρια που σήκωναν τα παιδάκια τους να μας χαιρετήσουν με λουλούδια αυτοσχέδια εκείνη την ώρα, ό,τι υπήρχε στη γλάστρα, τη μαδούσαν και μας πετάγανε. Η προσφορά στην κοινωνία είναι πολύ μεγάλο πράγμα, κάπως έτσι το είδα. Ήμουν και εγώ κλεισμένη 45 ημέρες μέσα, στο σπίτι, σκέφτηκα να κάνω αυτό σαν μία πολύ ελάχιστη προσφορά στην κοινωνία και στους ανθρώπους που ήταν στην πρώτη γραμμή και έγινε αυτό, αυτή η συναυλία. Δεν ήταν τίποτα παραπάνω».

Όσον αφορά στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έξω από το Μέγαρο, «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού, δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε επειδή δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα και εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου, πήρε ο πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε “πώς πάει, πώς είμαστε;”. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλίας. Λέει “γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω και εγώ;” οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό. Περάσαμε από το Μαξίμου, αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον πρωθυπουργό, αλλά από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω “πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος”. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία. Με προβλημάτισε και εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω από τον πρωθυπουργό, δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας».Μαξίμου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανέφερε:

sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube