Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα , Τουρκία 24 Απριλίου 2020

Aκήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο: Εικονικές αερομαχίες και εμπλοκές – Τουρκική προπαγάνδα!

Aκήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο: Εικονικές αερομαχίες και εμπλοκές – Τουρκική προπαγάνδα!

248 υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών πάνω από Ελληνικά νησιά αλλά και από τον Έβρο καταγράφονται από τις αρχές του χρόνου. Αριθμός ρεκόρ καθώς ολόκληρο το 2019 ήταν ακριβώς οι μισές μόλις 124

Μια ακόμη σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι πλέον οι πιλότοι της TuAF έχουν ξεκάθαρες διαταγές να πετούν όχι πάνω από μικρά νησιά και βραχονησίδες κοντά στα σύνορα αλλά και πάνω από μεγαλύτερα όπως η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος ακόμα και η Λήμνος. Νησιά “αστακούς” εξοπλισμένα με σύγχρονα οπλικά συστήματα και ισχυρή αεράμυνα.

Η “στοχοποίηση” των μεγάλων ακριτικών Ελληνικών νησιών από την Τουρκική αεροπορία αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένδειξη της πρόθεσης των γειτόνων να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους επιδιώκοντας να αναγκάσουν την Αθήνα να αντιδράσει. Να οδηγήσουν δηλαδή σε επεισόδιο το οποίο προφανώς επιθυμούν να αποτελέσει την αιτία ώστε οι δύο χώρες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες και έπειτα από την “ήττα” στον Έβρο επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο τόσο στη θάλασσα όσο κυρίως στον αέρα. Την ίδια ώρα με δηλώσεις, δημοσιεύματα και χάρτες περί αποστρατικοποιημένων Ελληνικών νησιών αλλά και ανάγνωση “αλά κάρτ” συμφωνιών και συνθηκών προσπαθούν να δημιουργήσουν σχετικό κλίμα και να παρουςιάσουν επιχειρήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube