Weather Icon
Λιβύη , ΟΗΕ , Τουρκία 18 Απριλίου 2020

Aguila Saleh στο Συμβούλιο του ΟΗΕ: Η Λιβύη αντιμετωπίζει την Τουρκική επιθετικότητα παρά τα κελεύσματα του ΟΗΕ

Aguila Saleh στο Συμβούλιο του ΟΗΕ: Η Λιβύη αντιμετωπίζει την Τουρκική επιθετικότητα παρά τα κελεύσματα του ΟΗΕ

Μιλώντας εκ μέρους της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων HOR, ο Aguila Saleh, ανέφερε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στους αξιωματούχους της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πως η Τουρκία έχει παραβιάσει το εμπάργκο όπλων στην Λιβύη, έχει εντείνει την επιθετικότητά της και εφοδιάζει συνεχώς από εδάφους και από θαλάσσης τις δυνάμεις του Saraj.

Στο γράμμα του, ο καγκελάριος Aguila Saleh ξεκαθάρισε πως η Τουρκία όχι μόνο έχει ένοπλη συμμετοχή στα τεκταινόμενα της Λιβύης, αλλά εμπλέκεται άμεσα και σε πολιτικά ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό της. Ανέφερε πως η Τουρκία εφοδιάζει με όπλα και ολμούς τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που διατηρεί στην περιοχή της Τρίπολης και στρέφεται εναντίον των πολιτών της χώρας οι οποίοι έχουν επιλέξει νόμιμα να υποστηρίζονται πολιτικά από την νόμιμη κυβέρνηση του στρατάρχη Haftar.

”Όλα αυτά συμβαίνουν εν γνώση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των δεσμευτικών ψηφισμάτων, υπονομεύοντας τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου”, πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος Aguila Saleh υπογράμμισε πως το εκλεγμένο κοινοβούλιο ασκεί τα καθήκοντά του στα πλαίσια της ενδιάμεσης συνταγματικής διακήρυξης και έχει το δικαίωμα να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξ ονόματος του λαού της Λιβύης, να εφαρμόσει τα ψηφίσματα για την απαγόρευση όπλων και την επιβολή ανακωχής, επιτρέποντας και στις δύο πλευρές να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ο Saleh απαίτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τις ένοπλες επιθέσεις ή να επιτρέψει στις Λιβυκές Ένοπλες Δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην τρομοκρατία για λογαριασμό ολόκληρου του κόσμου, να αποκτήσουν όπλα και πυρομαχικά για  να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.almarsad.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube