Weather Icon

80χρονος συνελήφθη επειδή έκανε like σε ανάρτηση, η οποία επέκρινε τον Ερντογάν, στο facebook

80χρονος συνελήφθη επειδή έκανε like σε ανάρτηση, η οποία επέκρινε τον Ερντογάν, στο facebook

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα και βουλευτή του κόμματος CHP της αντιπολίτευσης Muharrem Erkek, ογδοντάχρονος άνδρας συνελήφθη στην Άγκυρα με την κατηγορία της προσβολής σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή τόλμησε να κάνει like σε ανάρτηση, στο facebook, η οποία ήταν επικριτική για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Muharrem Erkek έβγαλε στο φως, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το Μ. Σάββατο, τη μαρτυρική δοκιμασία που πέρασε ο ογδοντάχρονος, το όνομα του οποίου δεν απεκαλύφθη, και ανήρτησε φωτογραφία της κατάθεσης του δεύτερου στο αστυνομικό τμήμα. Ο ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη στις 15 Απριλίου και μετά την κατάθεσή του αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί πως ο 80χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών που η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλλει ως μέρος των μέτρων που αποσκοπούν  στον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα.

Στην κατάθεσή του ο γηραιός άνδρας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε διαβάσει το κείμενο στο οποίο έκανε like και δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει τον Ερντογάν. Ζήτησε, επίσης, συγγνώμη και είπε ότι θα φιλούσε ακόμη και τα χέρια όλων των κυβερνητικών αξιωματούχων εάν αυτό ήταν απαραίτητο, κάτι το οποίο θεωρείται ένδειξη σεβασμού στην τουρκική κουλτούρα.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα λειτουργίας του μοναρχικού τρόπου διακυβέρνησης. Ένας 80χρονος πολίτης, γεννημένος το 1940, μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε ότι έκανε like σε μια ανάρτηση στο Facebook, αν και απαγορευόταν να βγει έξω λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί εξαιτίας της πανδημίας . Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, λοιπόν, αν έχει μολυνθεί από τον ιό ή εάν κινδυνεύει η υγεία του. Το σημαντικό είναι η βούληση ενός ατόμου», έγραψε στο Twitter ο Erkek.

Υποθέσεις χιλιάδων ανθρώπων στην Τουρκία βρίσκονται υπό έρευνα, και οι περισσότεροι εξ αυτών απειλούνται με φυλάκιση, λόγω υποτιθέμενων προσβολών κατά του Ερντογάν. Οι περισσότερες υποθέσεις προσβολής προέρχονται από δημοσιεύσεις που αναρτούν σε  κοινωνικά δίκτυα οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τούρκου Προέδρου. Η τουρκική αστυνομία και το δικαστικό σώμα θεωρούν ακόμη και την πιο μικρή κριτική για τον Ερντογάν ή την κυβέρνησή του ως προσβολή.

www.maurokouti.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube