Weather Icon

Washington Times: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το Συριακό έδαφος για να επιτεθεί στις Κουρδικές περιοχές

Washington Times: Η Τουρκία χρησιμοποιεί το Συριακό έδαφος για να επιτεθεί στις Κουρδικές περιοχές

Η παρέμβαση της Τουρκίας στην Συρία αποκαλύπτει την πρόθεση και τον σκοπό του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο επεκτείνει την εξουσία του στην περιοχή και αυξάνει τις επιθέσεις σε Κουρδικές ομάδες.  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας υποστηρίζει πως η Τουρκία προστατεύει τα σύνορά της. Βέβαια, διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του συριακού καθεστώτος εντός της χώρας, ενώ παράλληλα εμπλέκεται συνεχώς σε χερσαίες μάχες και αεροπορικές επιθέσεις, εναντίον της Συρίας. Αυτή η κατάσταση έχει χειροτερεύσει την ήδη χείριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Συριακός λαός, καθυστερώντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της χώρας.

Η Τουρκία πάντα δεσμευόταν πως θα πολεμήσει τις Κουρδικές πολιτοφυλακές στην περιοχή. Η ιστορία της Τουρκίας και των Κούρδων έχει γραφτεί με αίμα και επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αντιμετωπίζει πολλές αντίπαλες ομάδες στην μάχη, οι οποίες φέρνουν την κυβέρνηση σε αδύναμη θέση. Είναι μία ευκαιρία για την Τουρκία να αγνοήσει τα σύνορα και να εισέλθει στην Συρία, με σκοπό να επιτεθεί στους Κούρδους.

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί πολλαπλά συμφέροντα. Δεδομένου πως ο κύριος Τραμπ σκοπεύει να μειώσει την αμερικανική παρουσία στην περιοχή, το να έχει την Τουρκία σε άμεσο αγώνα κατά των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και την Συρία, είναι ένας τρόπος να έχουν οι ΗΠΑ έμμεση επιρροή στην Μέση Ανατολή. Σε αντάλλαγμα, δίνει στην Τουρκία το πράσινο φως να εισέλθει στην Συρία, με σκοπό να πολεμήσει την κυβέρνηση και τις Κουρδικές πολιτοφυλακές.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή:  www.washingtontimes.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube