REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 27 Μαρτίου 2020

Βρείτε τους! Εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενους μέρος του επιδόματος για «την επιβάρυσνη που είχαν αρχές Μάρτη»

Βρείτε τους! Εργοδότες απαιτούν από εργαζόμενους μέρος του επιδόματος για «την επιβάρυσνη που είχαν αρχές Μάρτη»

Σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την «απαίτηση» από εργοδότες να τους δοθεί ποσό 100 ευρώ από από το επίδομα των 800 ευρώ που δόθηκε για τη στήριξη εργαζομένων σε επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού, έρχονται μέσα από την ΕΡΤ αλλά και από τον γραμματέα τύπου και δημοσίωμ σχέσεων της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης παρατίθεται ηχητικό ντοκουμέντο σχετικής «ενημέρωσης» υπευθύνου καταστήματος προς εργαζόμενους, που δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ, όπου ο αναφέρει ότι «πρέπει τα 100 ευρώ να κατατεθούν σε ένα λογαριασμό, τον οποίο θα σας δώσω για τις πληγές γενικά για το όλο πρόβλημα την επιβάρυνση που είχε από τις αρχές Μάρτη».

Υποστηρίζει μάλιστα «ότι έχει μιλήσει τον λογιστή», ενημερώνοντας τους εργαζόμενους ότι «καθαρά θα πάρετε 700 ευρώ».

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, κατήγγειλε πως εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εκβιάζοντας εργαζόμενους και ζητώντας τους 100€ για την υποβολή της δήλωσης τους για το ειδικό επίδομα των 800€ στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Αναλυτικά, ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ έγραψε στο facebook:

«Μόλις ενημερώθηκα ότι εργοδότες της Πάτρας, γνωστοί μαγαζάτορες, εκβιαστικά ζητούν από εργαζόμενους 100€ το «κεφάλι» για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στο ΕΡΓΑΝΗ και να καταστούν δικαιούχοι των 800€.

Προσπαθώ να συλλέξω στοιχεία γι’ αυτούς τους μαυραγορίτες και θα τα πούμε σύντομα μαζί τους. Ντροπή σας αλητήριοι. Η φυλακή σας αξίζει.»

ΠΗΓΗ: tvx.sgr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube