Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 7 Μαρτίου 2020

Βομβαρδισμούς μέσω UAV επιχείρησε η Άγκυρα έναντι Ρωσικής βάσης στην Συρία

Βομβαρδισμούς μέσω UAV επιχείρησε η Άγκυρα έναντι Ρωσικής βάσης στην Συρία

ΔΑΜΑΣΚΟΣ -Σε αντίθεση με τις εγγυήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν περί κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της Συρίας, η ρωσική στρατιωτική βάση Khmeimim, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην Συρία, δέχθηκε επίθεση από εδάφη που ελέγχονται από τουρκικά στρατεύματα, σύμφωνα με πληροφορίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων TASS και Aviapro.

Ρωσικά συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, εξουδετέρωσαν δύο ένοπλα τηλεκατευθυνόμενα UAV. Τα ρωσικά συστήματα τους κατέρριψαν στην πόλη Jebi της επαρχίας Λατάκια.

Στις 5 Μαρτίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας σύναψαν συμφωνία εκεχειρίας στην Συρία, βάση της οποίας ισχύει καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στο Ινλτίμπ. Ο Σύριος πρόεδρος Basaar al-Assad αργότερα δήλωσε πως αν ο στρατός των ΗΠΑ και της Τουρκίας δεν αποχωρήσουν από την χώρα, ο συριακός στρατός θα αναγκαστεί να βάλει εναντίον τους.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν σχεδόν την μισή ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και να καταστρέψουν αρκετά τουρκικά παρατηρητήρια. Υπό αυτές τις συνθήκες η Άγκυρα ξεκίνησε μία στρατιωτική επιχείρηση ”Ανοιξιάτικη Ασπίδα”, πιέζοντας τα συριακά στρατεύματα και αυξάνοντας την υποστήριξη προς τους αντάρτες Σύριους μαχητές.

Τον Φεβρουάριο η Τουρκία έχασε επισήμως 62 στρατιώτες, ενώ πάνω από 100 στρατιώτες τραυματίστηκαν, δεδομένων των καταστροφών που υπέστησαν δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα τα οποία κατεστράφησαν από ρωσικά οπλισμένα UAV.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube