Weather Icon

tr.euronews: Σκληρή απάντηση Μέρκελ στον Ερντογάν: Απαράδεκτος ο εκβιασμός της Ε.Ε. στις πλάτες των προσφύγων

tr.euronews: Σκληρή απάντηση Μέρκελ στον Ερντογάν: Απαράδεκτος ο εκβιασμός της Ε.Ε. στις πλάτες των προσφύγων

Με βάση την τουρκική έκδοση του euronews, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελλα Μέρκελ, απάντησε με σκληρή γλώσσα στις απροκάλυπτες απειλές και εκβιασμούς που εκτόξευσε ο Ερντογάν εναντίον της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας ως “όπλο” τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ.

Συγκεκριμένα η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε:

“Είναι απαράδεκτο να ασκεί πίεση η Τουρκία στην Ε.Ε., ανοίγοντας τα σύνορα στους πρόσφυγες”.

Η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στο θέμα των μεταναστών και προσφύγων που έχουν κατευθυνθεί προς τα σύνορα με την Ελλάδα, είπε:

“Αντιλαμβάνομαι ότι η Τουρκία ήλθε αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο θέμα του Ιντλίμπ. Όμως ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτή του την απογοήτευση δεν πρέπει να προσπαθεί να την ξεπεράσει στις πλάτες των προσφύγων, αλλά μέσω διαλόγου με την Ε.Ε. Κατά την άποψή μου, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί”.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Άγγελλα Μέρκελ, Steffen Seibert, δήλωσε ότι η Ε.Ε. αναμένει από την Τουρκία να δείξει σεβασμό στη συμφωνία που έχει υπογράψει με την Ε.Ε. για το θέμα των προσφύγων.

Πηγή: tr.euronews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube