Weather Icon

TΟΥΡΚΙΑΌργιο προπαγάνδας από τα φερέφωνα του Ερντογάν για τους μετανάστες στον Έβρο

TΟΥΡΚΙΑΌργιο προπαγάνδας από τα φερέφωνα του Ερντογάν για τους μετανάστες στον Έβρο

Εβδομάδα τουρκικού κινηματογράφου θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο. Τα φερέφωνα του Ερντογάν σκηνοθετούν τα ρεπορτάζ τους χρησιμοποιώντας τους μετανάστες όχι μόνον σαν πιόνια αλλά και σαν κομπάρσους. Στόχος να επηρεάσουν την τουρκική κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας.

Ο δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού καναλιού ΤRT, παρουσιάζει στο στημένο του γύρισμα μετανάστες οι οποίοι προσπαθούν δήθεν να περάσουν στην Ελλάδα. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε τον παραγωγό του πίσω από τις κάμερες να δίνει εντολές στον βαρκάρη και εκείνος με τη σειρά του να τους κάνει σήμα να επιβιβαστούν.

«Αυτή τη στιγμή 1.000 μετανάστες κατά δεκάδες μπαίνουν σε αυτό το καϊκι και περνούν απέναντι. Ο κάμεραμαν μας σας δείχνει τις εικόνες. Εδώ με τη σειρά μπαίνουν σε αυτό το καΐκι».

Το σημείο που επιβιβάζονται βρίσκεται στην Τουρκία. Και όμως μαντέψτε! Τους αφήνει και πάλι σε τουρκικό έδαφος.  Απλά τους πηγαίνει μία βαρκάδα λίγων μέτρων για τις ανάγκες του μαϊμού ρεπορτάζ.

Οι οσκαρικές ερμηνείες συνεχίζονται. Αυτή τη φορά στο Τσανάκαλε. Ένας παράτυπος μετανάστης, όταν η κάμερα γράφει πέφτει ημίγυμνος μέσα στο νερό και  κολυμπά για να γλιτώσει από τους τάχα κακούς Έλληνες. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε πώς δεν υπάρχει σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής τριγύρω τους.

Αφού μιλά με πάθος μπροστά στον φακό , όταν του δίνουν κουβέρτα και μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο για να ζεσταθεί εκείνος εντελώς ξαφνικά χάνει τις αισθήσεις του.

Η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει .Το συγκεκριμένο φουσκωτό που βλέπετε στις εικόνες αρχίζει να βουλιάζει. Οι άνθρωποι μέσα παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους χαρίζοντας στους φωτογράφους μοναδικά καρέ. Ωστόσο, μένουν ήσυχοι καθώς, η βάρκα είναι δεμένη με σκηνή και στις δύο όχθες.

Κρατούν για ώρες τους μετανάστες χωρίς ρούχα

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να παρουσιάσουν νεκρούς από ελληνικά πυρά, τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας παρουσιάζουν ημίγυμνους άνδρες , τους οποίους υποτίθεται ότι έγδυσαν και χτύπησαν  οι δικοί μας στρατιώτες. 

«-Είναι σπασμένο το χέρι σου;
-Ναι έσπασε. Με χτύπησαν με ξύλο
-Με τι σας χτύπησαν;
-Με μακριά ρόπαλα και πλαστικούς σωλήνες»

Οι φιλεύσπλαχνοι Τούρκοι όμως τους κρατούν χωρίς ρούχα από το πρωί μέχρι το βράδυ , για να παίξουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα ρεπορτάζ. 

Ο Ερντογάν διακινεί βίντεο με πυροβολισμούς στα σύνορα. Ωστόσο πουθενά στα πλάνα δε φαίνεται κάποιος Έλληνας στρατιώτης. Ίσα ίσα εκείνοι που τραβούν το βίντεο γελούν.

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο βάζουν τους μετανάστες να κάνουν έρπειν για να γλιτώσουν από τα ανύπαρκτα πυρά. Σίγουρα η κινηματογραφική τουρκική υπερπαραγωγή θα συνεχιστεί  τις επόμενες ημέρες.

www.fonirodopis.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube