Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 1 Μαρτίου 2020

Τούρκοι λένε ότι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος στο Ιντλίμπ – Άρχισε η επιχείρηση των ΤΕΔ “Ασπίδα της Άνοιξης”

Τούρκοι λένε ότι κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος στο Ιντλίμπ – Άρχισε η επιχείρηση των ΤΕΔ “Ασπίδα της Άνοιξης”

Η Συρία από την πλευρά της δηλώνει ότι αυτό που καταρρίφθηκε σήμερα, είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, άρχισε σήμερα η επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) με την ονομασία “Ασπίδα της Άνοιξης” (Bahar Kalkanı).

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μετέβη χθες το βράδυ στο Κέντρο Επιχειρήσεων για το Ιντλίμπ που έχει συσταθεί στο Χατάυ (Αντιόχεια), κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Ακάρ δήλωσε: “Η Επιχείρηση “Ασπίδα της Άνοιξης” που ξεκίνησε μετά την επίθεση που δεχτήκαμε στο Ιντλίμπ, τις 27 Φεβρουαρίου, συνεχίζεται με επιτυχία. Μέχρι σήμερα έχουμε καταρρίψει ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, 8 ελικόπτερα, έχουμε καταστρέψει 103 άρματα, 72 πυροβόλα/πολλαπλούς εκτοξευτές, 3 αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ έχουν εξουδετερωθεί 2,212 στρατιώτες του στρατού του καθεστώτος.”

Θα πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ότι αποτελεί πάγια πρακτική των ΤΕΔ, όταν υφίστανται απώλειες, να ανεβάζουν τις υποτιθέμενες απώλειες που προκάλεσαν στον εχθρό σε δυσθεώρατα ύψη.

Πάντως πριν από λίγο ο ιστότοπος syria.liveuamap, που συνήθως είναι καλά πληροφορημένος, δημοσίευσε ανάρτηση με βάση την οποία φορητό αντιαεροπορικό του τουρκικού στρατού κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από την  στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακίμπ, που ανακατέλαβαν προχθές οι αντικαθεστωτικοί ισλαμιστές τρομοκράτες με την βοήθεια των ΤΕΔ.

Νεώτερη πληροφορία: Σύμφωνα με πηγές του συριακού στρατού, αυτό που καταρρίφθηκε πάνω από την Σαρακίμπ ήταν ένα τουρκικό εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Anka-S.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube