REAL TIME |

Weather Icon

Του ξέφυγε του Ερντογάν – Ζητάει από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα, για να εκβιάζει καλύτερα την Ευρώπη

Του ξέφυγε του Ερντογάν – Ζητάει από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα, για να εκβιάζει καλύτερα την Ευρώπη
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε μήνυμα με αφορμή την «Ημέρα της Γυναίκας», εστιάζοντας, ωστόσο, στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά και την απόφαση του να ανοίξει τα σύνορα με τη χώρα μας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα τεταμένη κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει και αυτή τα σύνορά της προκειμένου να αφήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να φύγουν προς την Ευρώπη.

«Έι Ελλάδα! Απευθύνω έκκληση σε σας … ανοίξτε τις πύλες κι εσείς ώστε να απαλλαγείτε από αυτό το φορτίο», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Αφήστε τους να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πυρά και ξυλοδαρμό» γυναικών που αιτούνται άσυλο και βρίσκονται στα σύνορα.

«Κανένας δεν καταδικάζει τη δίωξη γυναικών που ζητούν άσυλο στα τουρκοελληνικά σύνορα, που πυροβολούνται ή ξυλοκοπούνται», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα ταξιδέψει στο Βέλγιο τη Δευτέρα για συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ελπίζω ότι θα επιστρέψω από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η τουρκική ακτοφυλακή δήλωσε το Σάββατο ότι ο Ερντογάν διέταξε να απαγορεύσουν στους πρόσφυγες να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα λόγω απειλής για την ασφάλειά τους.

Η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα κλιμακώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα σύνορά της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μετανάστες και πρόσφυγες μετά την πρόσφατη αύξηση της έντασης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Λίγο αργότερα, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έσπευσαν στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα επιχειρώντας να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube