REAL TIME |

Weather Icon

Το μήνυμα της Ελλάδας στις Τουρκικές προκλήσεις: «Μένουμε πρώτη γραμμή και στα σύνορα»

Το μήνυμα της Ελλάδας στις Τουρκικές προκλήσεις: «Μένουμε πρώτη γραμμή και στα σύνορα»

Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την εξάπλωση της φονικής πανδημίας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και Λιμενικό παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα αλλά και στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Η εμπρηστική αλλά και ανήθικη πλέον τακτική των γειτόνων να συντηρούν το κλίμα έντασης με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες σε μια χρονική στιγμή που ο Covid-19 φέρνει φόβο και αβεβαιότητα σε εκατομμύρια πολίτες δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για εφησυχασμό.

Και μπορεί τα τελευταία 24ωρα τόσο στον Έβρο όσο και στα νησιά η εικόνα να μην παρουσιάζει χαρακτηριστικά υψηλής όξυνσης ωστόσο κανένας στο Ελληνικό Επιτελείο αλλά και στην πρώτη γραμμή αποτροπής δεν τρέφει ψευδαισθήσεις.

Άλλωστε για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρόνο Τούρκος αξιωματούχος φρόντισε να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα κάνοντας λόγο για ‘’πρακτικές Ναζί’’ αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των μεταναστών από τους Έλληνες.

Το σύνθημα φρόντισε να στείλει νωρίτερα ο ίδιος ο Ερντογάν ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και ξεχνώντας τη στάση της χώρας του απέναντι στο Ναζισμό.

Οι κακές καιρικές συνθήκες στον Έβρο και στα νησιά λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε υποκινούμενη από την Άγκυρα προσπάθεια να προκαλέσει ρήγματα στην Ελληνική ‘’ασπίδα’’.

Ταυτόχρονα η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα επιχειρεί να ‘’χτίσει’’ ένα ψεύτικο προφίλ χώρας που σέβεται τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων ενόψει και της τηλεδιάσκεψης η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Ερντογάν, Μέρκελ και Μακρόν.

Εκεί όπου η Άγκυρα φυσικά θα ζητήσει ξανά χρήματα και θα προσπαθήσει να αναπροσαρμόσει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας προς ίδιον όφελος. Μια συμφωνία την οποία ουδέποτε τήρησε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube