REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 15 Μαρτίου 2020

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για βιοτρομοκρατική ενέργεια εναντίον του

Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για βιοτρομοκρατική ενέργεια εναντίον του

Ο Heshmatollah Falahatpisheh, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ιρανικού Κοινοβουλίου, ανέφερε πως ο υψηλός φόρος αίματος που πληρώνει το Ιράν λόγω του κορονοϊού οφείλεται στην βιοτρομοκρατίας, δήλωσε στην εφημερίδα Aftab.

”Ο Τραμπ χρησιμοποιεί διαφορετικές στρατηγικές για να πετύχει τον στόχο του, μία από αυτές είναι η βιοτρομοκρατία”, ανέφερε στην εφημερίδα, ”αυτό που συμβαίνει στ0 Ιράν δεν είναι φυσιολογικό”.

”Αν και οι Ιρανοί είχαν ακολουθήσει σθεναρά τις οδηγίες υγιεινής, ο κορονοϊός εξακολουθεί να βασανίζει την χώρα”.

Το Ιρανικό καθεστώς δήλωσε την Τετάρτη πως αναγνωρίσθησαν 1.075 νέα κρούσματα της ασθένειας  μέσα σε 24 ώρες, εκτοξεύοντας τον αριθμό των μολυσμένων σε 10.075.

”Το Ιράν μαστίζεται από τον ιό, ενώ άλλες χώρες της περιοχής με χειρότερες συνθήκες υγιεινής δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα” δήλωσε ο Falahatpisheh.

O Reza Nasri ένας διεθνώς αναγνωρισμένος νομικός και αναλυτής, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Τραμπ μέσω εξαπολύει μία νέου είδους εχθρική καμπάνια εναντίον του Ιράν.

”Από τότε που διαγνώσθη το πρώτο κρούσμα του ιού στο Ιράν, αμερικάνοι αξιωματούχοι αναφέρουν διαρκώς πως το Ιράν ψεύδεται για τον αριθμό των κρουσμάτων και τον αριθμό των νεκρών”, ανέφερε στο δίκτυο IRNA.

Μετά την Κίνα και την Ιταλία, το Ιράν είναι η χώρα η οποία έχει χτυπηθεί σκληρότερα από τον ιό, έχοντας 429 επιβεβαιωμένους θανάτους.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: middleeasteye.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube