Weather Icon
Ιράν , Συρία , Τουρκία 1 Μαρτίου 2020

To Ιράν απειλεί ευθέως την Τουρκία με πυραυλική επίθεση σε περίπτωση που δεν σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες έναντι της Συρίας

To Ιράν απειλεί ευθέως την Τουρκία με πυραυλική επίθεση σε περίπτωση που δεν σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες έναντι της Συρίας

Τεχεράνη -Στο πλαίσιο της νέας στρατιωτικής επιχείρησης του Τουρκικού Στρατού στα Συριακά εδάφη, η Τεχεράνη επίσημα δήλωσε πως η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα να βομβαρδίζει και να βιαιοπραγεί έναντι της Συρίας. Το Ιράν ευθέως απείλησε την Τουρκία πως σε περίπτωση που δεν σταματήσει την επίθεση θα εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον του τουρκικού στρατού άνευ προειδοποιήσεως. 

Η δήλωσε του Ιράν οφείλεται κυρίως στην απουσία αντιδράσεως από ρωσικής πλευράς έναντι της Τουρκικής επίθεσης.

”Το Ιράν έχει δηλώσει επισήμως πως θα πάρει εκδίκηση σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σταματήσει να χτυπάει τον Συριακό Στρατό. Η Τεχεράνη δεν είναι Δαμασκός, δεν ανέχεται και δεν ακούει την Μόσχα” ανέφερε η κοινότητα Στρατιωτικού Παρατηρητή της Telegram.

Πρέπει να σημειωθεί πως το Ιράν μπορεί πράγματι να βάλει έναντι του τουρκικού στρατού με την χρήση βαλλιστικών πυραύλων, η αποτελεσματικότητα των οποίων αποδείχθηκε κατά την διάρκεια βομβαρδισμού στο αμερικανικό έδαφος του Ιράκ.

Την τελευταία νύχτα, η Τουρκία εξαπέλυσε δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις σε συριακό έδαφος, ενώ ο συριακός στρατός κατάφερε να κατεδαφίσει 4 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube