Weather Icon
Πολιτική , Υγεία 24 Μαρτίου 2020

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Τσίπρα… Το «μετά θα λογαριαστούμε» είναι το νέο «εμείς ή εσείς»

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Τσίπρα… Το «μετά θα λογαριαστούμε» είναι το νέο «εμείς ή εσείς»

Τάσος Ευαγγελίου
Αδιόρθωτοι μέχρι το τέλος. Περιμένουν το νέο κύμα στο οποίο θα ανέβουν για να επανέλθουν στην εξουσία ακόμη και αν αυτό οφείλεται σε μια παγκόσμια πανδημία που προκαλεί το θάνατο ανθρώπων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενώ καλεί τους πολίτες να ακολουθήσει τις οδηγίες των ειδικών σύρεται πίσω από τους Καρανίκες τους Πολάκηδες και τις Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και κεκαλυμμένα απειλεί πως θα λογαριαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος της κρίσης

Οπως και το 2012 και κυρίως το 2014 αναμένει την όποια αγανάκτηση προκύψει από τα αυστηρά μέτρα που όμως σώζουν ζωές, για να θέσει το νέο δίλημμα που θα χρησιμοποιήσει ως σύνθημα στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές.

«Μετά θα λογαριαστούμε» είναι επί της ουσίας το νέο «εμείς η εσείς» που κυριάρχησε στις πλατείες των αγανακτισμένων. Ακόμη και η Ρένα Δούρου αλλά και ο Τόσκας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη που δεν είδε με επίσημες δηλώσεις του, κανένα λάθος στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι, τώρα προειδοποιούν πως ο λογαριασμός θα γίνει μετά.

Το ίδιος φυσικά και ο Παύλος Πολάκης. Και ο Αλ. Τσίπρας υιοθετεί πλήρως τη θέση αυτή, παρότι επισήμως επιχειρεί να διαμορφώσει ένα συγκαταβατικό προφίλ. Δηλώνει πως δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών (sic) και επιχειρεί να διαμορφώσει τον ιδεολογικό μανδύα που θα ντύσει το «εμείς ή αυτοί».

Οι αναφορές του περί «νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού» που απέτυχε εδράζονται ακριβώς σε αυτή τη γραμμή που ήδη χαράζει η Κουμουνδούρου και στηρίζεται ανοιχτά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι η ώρα του ξεμπροστιάσματος» δήλωσε ο Τόσκας. Ο άνθρωπος που δεν έχει ζητήσει συγνώμη για την ολιγωρία στο Μάτι και την εκατόμβη νεκρών. Το ίδιο και η Ρένα Δούρου και ο διαμορφωτή της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης

Και αυτό τη στιγμή που δεν υπάρχει ένα διεθνές μέσο το οποίο να μην κάνει αναφορά στην Ελλάδα και τα μέτρα που έλαβε νωρίτερα από κάθε άλλη χώρα. Αλλά αυτό δεν τους αφορά. Τη γραμμή που θα ακολουθήσουν στο μέλλον διαμορφωθούν αυτή τη στιγμή

Αδιόρθωτοι μέχρι το τέλος δεν ορρωδούν προ ουδενός και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν αδιαφορώντας για τη χώρα και κυρίως για τον αγώνα που σήμερα δίνει όχι η κυβέρνηση αλλά οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αστυνομικοί και οι διασώστες. Όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πίσω από αυτή.

Σημασία έχει να βρεθεί το τούνελ που θα οδηγήσει και πάλι στην εξουσία ακόμη και αν χρειαστεί να στηθούν και πάλι οι νέες πλατείες με αγανακτισμένους και εικονικές κρεμάλες…

Πηγή: Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube