Weather Icon

Το ανθελληνικό σχέδιο υλοποιείται – Η Αλβανία έστειλε 50 πρόσφυγες στο Αργυρόκαστρο

Το ανθελληνικό σχέδιο υλοποιείται – Η Αλβανία έστειλε 50 πρόσφυγες στο Αργυρόκαστρο

50 Σύριοι πρόσφυγες έφθασαν στην πόλη του Αργυροκάστρου αυτό το Σάββατο, έπειτα από την έναρξη των απαραίτητων προετοιμασιών από πλευράς των αλβανικών αρχών, για τη δημιουργία 6 κέντρων υποδοχής Σύρων προσφύγων σε περίπτωση μιας έντονης εισροής τους.

Στους εν λόγω πρόσφυγες συμπεριλαμβάνονται μέλη μιας παλαιστινιακής οικογενείας. Οι πρόσφυγες έχουν βρει κατάλυμα στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην περιοχή Γκρεχότ (Gerhot), γύρω στα 2 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη του Αργυροκάστρου.

Οι Σύροι είναι άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως πολύτεκνες οικογένειες. Οι ίδιοι εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος την περασμένη Πέμπτη μέσω του Συνοριακού Σταθμού της Κρυσταλλοπηγής.

Η απόφαση υποδοχής των προσφύγων στην Αλβανία, ήρθε ως αποτέλεσμα των ανοιχτών τουρκικών συνόρων, με σκοπό την μετακίνησή τους σε χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube