Weather Icon

Την εγκατάσταση προσφύγων στην Ελληνική Μειονότητα σχεδιάζει η αλβανική κυβέρνηση

Την εγκατάσταση προσφύγων στην Ελληνική Μειονότητα σχεδιάζει η αλβανική κυβέρνηση

Σύμφωνα το albaniandailynews, τέσσερις φορείς της χώρας εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ τα κέντρα στέγασης των προσφύγων προβλέπεται να δημιουργηθούν στα νότια σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα.

Τα κέντρα θα δημιουργηθούν συγκεκριμένα στο Ελμπασάν, στο Αργυρόκαστρο, στην Κορυτσά και στη Λέζα. Η συζήτηση για το αν θα υποδέχονταν τα Τίρανα πρόσφυγες, είχε ανοίξει από το 2015 χωρίς όμως να προχωρήσει, κάτι που μένει να δούμε αν θα γίνει σήμερα.

Το Σάββατο άλλωστε έφτασαν στο Αργυρόκαστρο οι πρώτοι 50 Σύροι πρόσφυγες. Όλοι τους εγκαταστάθηκαν ήδη στο Gerhot, 2 χιλιόμετρα από την πόλη του Αργυρόκαστρο. Στην πλειοψηφία τους είναι οικογένειες με παιδιά, ενώ δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για πρόσφυγες που έφτασαν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα ή νωρίτερα, τα περασμένα έτη.

Οι προερχόμενοι από την Ελλάδα πρόσφυγες θα στεγάζονται σε ακόμη ένα νέο camp στους Άγιους Σαράντα, στην Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο, ενώ μετανάστες που θα εντοπίζονται εντός αλβανικών συνόρων θα μεταφέρονται σε Ελμπασάν και Λέζα.

Τα κέντρα υποδοχής που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είναι σε Κορυτσά και Αργυρόκαστρο. Συνολικά η Αλβανία στοχεύει να υποδεχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα 30-35.000 πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Οι χώροι υποδοχής θα βρίσκονται στις συνοριακές διαβάσεις των συνόρων. Στην συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς που βρίσκεται στη Δρόπολη, στη συνοριακή διάβαση Ρίπς (Αμπελώνας) που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καρρόκι του Δήμου Φοινικαίων, στη συνοριακή διάβαση του Μαυροματίου στους Αγίους Σαράντα, Τρεις γέφυρες και Καπεστίτσα Κορυτσάς.

πηγή: apenadi.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube