REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Ιστορία , ΙΣΤΟΡΙΚΑ 26 Μαρτίου 2020

«Τι σημαίνει για εμένα η 25η Μαρτίου»: Απαντούν οι μαθητές της 10ης του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

«Τι σημαίνει για εμένα η 25η Μαρτίου»: Απαντούν οι μαθητές της 10ης του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Παρόλο που φέτος δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στο σχολείο μας, με την μεγάλη θεατρική παράσταση που ετοιμάζαμε, οι μαθητές μας βρήκαν τον δικό τους τρόπο να τιμήσουν τη μέρα αυτή. Με πολλή αγάπη έγραψαν και μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους για την 25η Μαρτίου.

«Ως Ελληνίδα της Αμερικής, είμαι περήφανη για την καταγωγή μου. Οι Ελληνες από τα αρχαία χρόνια έχουν γράψει ιστορία τόσο σπουδαία, που όλος ο Κόσμος τους θαυμάζει. Χωρίς εμάς η Αμερική δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη Δημοκρατία του Κόσμου, κάτι που τονίζεται από την ίδρυση αυτής της χώρας, το 1776 στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.
Την 25η Μαρτίου 1821 την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ημέρα που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ξάφνιασε την Παναγία με τα νέα ότι θα γίνει η μητέρα του Λυτρωτή του Κόσμου, οι Ελληνες ξάφνιασαν όλους τους λαούς και ξεσηκώθηκαν σε επανάσταση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι βάρβαροι είχαν καταστρέψει αυτήν τη χώρα της Μεσογείου αφού για 400 χρόνια οι Ελληνες ήταν σκλαβωμένοι. Επεσε βαθύ σκοτάδι μέχρι που οι Ελληνες ήρωες, οι ήρωες των μαχών αλλά και των γραμμάτων, πίεσαν άντρες, γυναίκες και παιδιά να δώσουν τις ζωές τους για να φέρουν πίσω στην Ελλάδα την ελευθερία.
Μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια, χύθηκε πολύ αίμα, όμως η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της και η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε τη δύναμή της στην Ευρώπη.
Η σύγχρονη Ιστορία γράφει ότι χωρίς την Ελληνική Επανάσταση, ο πολιτισμός του Δυτικού κόσμου θα είχε την μορφή με την οποία εμείς σήμερα τον γνωρίζουμε, ίσως η Ευρώπη να ήταν στα χέρια των Τούρκων. Ομως ένας ολιγάριθμος σκλαβωμένος λαός απέδειξε στην ανθρωπότητα ότι με την πίστη στο Θεό, την αγάπη για την πατρίδα και τη θέληση να αγωνιστούν για τη δικαιοσύνη αγωνίστηκε με θάρρος και μπόρεσε να αποκτήσει την ελευθερία του και να συνεχίσει να γράφει Ιστορία. Αυτό γιορτάζουμε κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου και αυτό κάνει την Ελλάδα ένα μοναδικό έθνος».
Νικόλ Κατερίνα Τηλιακού (Nicole Katerina Tiliakos)

……………

Η 25η Μάρτιου είναι μια σημαντική μέρα για την Ελληνική Ιστορία και την Ορθόδοξη θρησκεία. Οι Ελληνες πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους από την σκλάβα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ηταν και η μέρα που ο αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στη Μαρία ότι θα γεννήσει τον Χριστό. Για εμένα, αυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική.
Θυμάμαι πόσο γενναία οι Ελληνες πρόγονοί μας πολέμησαν για την πατρίδα τους. Νικήσαν με ελπίδα και δύναμη. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε όλοι το γεγονός ότι δεν σταμάτησαν την μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Αυτή την ημέρα γιορτάζω και το όνομά μου. Είμαι περήφανη γιορτάζω την ίδια μέρα που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ανακοίνωσε στην Παρθένο Μαρία ότι θα γεννήσει τον Χριστό μας, τον σωτήρα του Κόσμου, αλλά και γιατί τη μέρα αυτή γιορτάζεται η αρχή της επανάστασης των Ελλήνων που οδήγησε στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.
Ευαγγελία Λιανδρή (Evangelia Liandris)

 

Η 25η Μαρτίου σημαίνει την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Οι Ελληνες κήρυξαν πόλεμο ανεξαρτησίας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1821, οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που είχε καταλάβει την Ελλάδα για σχεδόν 400 χρόνια. Η 25η Μαρτίου γιορτάζεται με ομιλίες και παρελάσεις.
Οι Ελληνες επέλεξαν να κηρύξουν πόλεμο επισήμως αυτή τη μέρα, επειδή ήταν ήδη σημαντική μέρα για τους Ελληνες. Η 25η Μαρτίου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η μέρα που ήρθε ο αρχάγγελος να πει στην Μαρία ότι θα γεννήσει. Αυτή η μέρα συμβολίζει την ελπίδα, την προσδοκία, και μια νέα γέννηση. Αυτό σχετίζεται με την μέρα της ανεξαρτησίας και την επανάσταση, επειδή όπως ακριβώς ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι μια μέρα ελπίδας και συμβολίζει κάτι καινούργιο, έτσι και για την Ελλάδα, η έναρξη της Επανάστασης το 1821 την ημέρα αυτή, έφερε την ελπίδα της ελευθερίας ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Cora-Louise Fleming-Benite

………………

Για εμένα η 25η Μαρτίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα που πρέπει να την γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε για την ανεξαρτησία μας. Είναι μια μέρα που όλοι οι Ελληνες πρέπει να αισθάνονται περήφανοι και να τιμούν όλους όσοι πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την χώρα μας και για να είμαστε ελεύθεροι. Χαίρομαι πολύ που μπορώ να πηγαίνω στην παρέλαση και να γιορτάζω την επανάστασή μας με την οικογένειά μου, το σχολείο μου, τους φίλους μου και να είμαι γύρω από άλλους Ελληνες που αισθάνονται και αυτοί περήφανοι για την χώρα μας.
Ειρήνη Θεοδωροπούλου (Irene Theodoropoulos)

………………

Η 25η Μαρτίου, είναι διπλή γιορτή για τους Ελληνες. Γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία, καθώς και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Αυτή η ημέρα σημαίνει πολλά για τον κάθε Ελληνα και για εμένα προσωπικά, είναι η μέρα που με κάνει να νιώθω περήφανη που είμαι Ελληνίδα και συμβολίζει αυτά τα οποία ξεχωρίζουν τους Ελληνες ως έθνος.
Γιορτάζουμε την γενναιότητα των Ελλήνων που αρνήθηκαν να αφήσουν την Ελλάδα να πέσει στα χέρια τον Τούρκων και να χάσουν τον πολιτισμό και την θρησκεία τους. Πάλεψαν γενναία μέχρι το τέλος και πάρα πολλοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους. Το να μην παραδίδονται ποτέ, είναι ένα χαρακτηριστικό των Ελλήνων από τα αρχαία χρόνια. Πέθαιναν με τιμή και δόξα για την πατρίδα τους. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου συμβολίζει το άλλο μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού, που είναι η θρησκεία. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι η ημέρα που ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έδωσε τα χαρμόσυνα νέα στην Παναγιά ότι θα γεννήσει τον Χριστό. Αυτό το γεγονός δίνει χαρά στους Ελληνες, επειδή αναγγέλλει την Γέννηση του Χριστού. Για εμένα η εθνική και η θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου αντιπροσωπεύει αυτό που είναι οι Ελληνες και αυτά που πιστεύουν.
Aντιγόνη Αϊδόνη (Aidonis Antigoni)

………………

Η 25η Μαρτίου σημαίνει για εμένα τον αγώνα της Πατρίδας μου ενάντια στους Τούρκους που την είχαν κατακτήσει για 400 χρόνια. Πριν από 200 χρόνια μια χούφτα άνθρωποι θέλησαν να τα βάλουν με τη δυνατή Οθωμανική Αυτοκρατορία και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζήσουν ελεύθεροι στην Πατρίδα τους. Με τον πόθο για την ελευθερία στην ψυχή τους και την πίστη τους στον Θεό, ξεκίνησαν έναν σκληρό και δύσκολο αγώνα, προσφέροντας την ζωή τους δώρο στην Πατρίδα για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Την ημέρα του Ευαγγελισμού το 1821 ύψωσαν τη σημαία της Ελευθερίας. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η μέρα επιλέχθηκε ως σύμβολο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Γιατί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, είναι η αρχή της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τον φόβο του θανάτου, που έγινε με τον ερχομό του Χριστού στη Γη. Ετσι και η Ελληνική Επανάσταση ήταν η αρχή της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Δημήτριος Κρητικός (Dimitrios Kritikos)

…………………

Η κάθε χώρα έχει τις δικές της εθνικές επετείους που γιορτάζει. Οι Ελληνες γιορτάζουν την Ελευθερία τους κάθε 25η Μαρτίου. Για εμένα, αυτή η ημέρα σημαίνει διάφορα πράγματα. Μου θυμίζει ότι οι Ελληνες έχουν παλέψει για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, για να μιλάμε τη γλώσσα μας και να έχουμε την θρησκεία μας.
Οταν σκέφτομαι το Κρυφό Σχολείο που κράτησε τη γλώσσα μας ζωντανή στην Τουρκοκρατία, συγκινούμαι και χαίρομαι που μιλάω ελληνικά. Ειδικά για τους μετανάστες όπως εμείς στα διάφορα σημεία του Κόσμου, στην Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά, αυτή η μέρα σημαίνει την αγάπη που έχουμε για την Ελλάδα. Η 25η Μαρτίου είναι ένα κομμάτι από την Ελλάδα όπου και αν βρισκόμαστε στον κόσμο.
Σταματία Πάνα (Stamatia Panas)

………………

Η 25η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους τους Ελληνες ενώ αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην Ιστορία της Ελλάδας. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου τυράννου και την καταπίεση που οι πρόγονοί μας βίωσαν για 400 περίπου χρόνια, για την ελευθερία τους. Οι γενναίοι μας πολεμιστές σε συνεργασία με την Φιλική Εταιρεία ξεκίνησαν μία επανάσταση η οποία έσπασε τον τουρκικό ζυγό και διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η 25η Μαρτίου είναι επίσης θρησκευτική εορτή διότι γιορτάζουμε την αναγγελία της χαρμόσυνης ειδήσεις, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, το οποίο ήταν ότι θα έφερνε στον Κόσμο τον Υιό του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.
Ως Ελληνίδα αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια διότι οι ήρωές μας ρίχτηκαν στην μάχη, χωρίς σκέψη, για να απελευθερώσουν την χώρα μας. Η μέρα αυτή είναι σύμβολο γενναιότητας και αυτοθυσίας, ενώ πολλοί έδωσαν τη ζωή τους για να χαρίσουν στους απογόνους τους ένα καλύτερο μέλλον. Η 25η Μαρτίου για μένα σημαίνει ελευθερία. Ελευθερία να μιλάω τη γλώσσα μου και ελευθερία να πιστεύω στην θρησκεία μου. Η ελευθερία είναι το κύριο γνώρισμα για το ελληνικό έθνος. Για τους Ελληνες, η έννοια της ελευθερίας συνδέεται με τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων πολεμιστών για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας. Οι Ελληνες πολέμησαν σκληρά και οι γενναίες πράξεις τους θα μείνουν για πάντα γραμμένες στις καρδιές των ανθρώπων της κοινότητάς μας και της πατρίδας μας.
Ευγενία Κατέχη (Evgenia Katehis)

…………………

Κάθε χρόνο την 25η Μαρτίου, οι Ελληνες από όλο τον Κόσμο γιορτάζουμε την ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Αυτή η μέρα είναι σημαντική γιατί σηματοδοτεί την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης και μας θυμίζει το σκληρό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Την ίδια μέρα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στη Μαρία ότι θα γεννήσει τον Χριστό. Για μένα και πολλούς άλλους Ελληνες, η 25η Μαρτίου είναι πολύ σημαντική.
Την ημέρα αυτή θυμάμαι τους Ελληνες που πολέμησαν με γενναιότητα για τη χώρα τους και την ελευθερία τους. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για μας. Η φράση «Ελευθερία ή Θάνατος» έγινε το σύνθημα της Επανάστασης και δείχνει ότι οι Ελληνες θα πολεμήσουν μέχρι να πεθάνουν για να κερδίσουν την ελευθερία τους. Είναι επίσης μια σημαντική ημέρα στη θρησκεία μας, επειδή είναι η ημέρα που η Μαρία έμαθε ότι θα είναι η μητέρα του Ιησού Χριστού. Η 25η Μαρτίου είναι σημαντική για μένα γιατί με κάνει υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα.
Ελισάβετ Κωνσταντακάκου (Elizabeth Konstantakakos)

…………..

Για έναν Ελληνα της Αμερικής όπως είμαι εγώ, η ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Την 25η Μαρτίου 1821 ήταν η αρχή της Ελληνικής Επανάστασης και γι’ αυτό κάθε χρόνο τέτοια μέρα τιμούμε τους ήρωες που πολέμησαν και πέθαναν για την ελευθερία της Ελλάδας. Τους θυμόμαστε για όλα όσα μας πρόσφεραν, θυσιάζοντας τη ζωή τους για να έχουμε εμείς το δικαίωμα να λατρεύουμε το Θεό μας, να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και τη γλώσσα μας. Είναι μια μέρα περηφάνιας και τιμής για όλους τους Ελληνες που ζουν σε όλον τον Κόσμο.
Η ημέρα έχει επίσης ξεχωριστό νόημα και για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, για την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Παναγία μας επιλέχθηκε για να φέρει στον Κόσμο τον Σωτήρα της Ανθρωπότητας, τον Ιησού Χριστό.
Η διπλή αυτή γιορτή φανερώνει το στενό δεσμό που έχει η πατρίδα μας, η Ελλάδα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία. Η Ελλάδα βρίσκει τη δύναμή της μέσα στην ορθόδοξη πίστη. Αυτή είναι πηγή ελπίδας και ελευθερίας.
Θεόδωρος Κλώτσος (Theodore Klotsos)

…………..

H 25η Μαρτίου είναι μια μέρα εορτασμού της Επανάστασης με την οποία οι Ελληνες ελευθερώθηκαν από τους Τούρκους. Γιορτάζουμε με μια παρέλαση κάθε χρόνο και τιμούμε τους προγόνους μας. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα που είναι ξεχωριστή για εμάς σήμερα. Κάθε χρόνο οι Ελληνες νιώθουν περηφάνια για τους ήρωες του 1821 και νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να νιώθουμε έτσι επειδή οι σύγχρονοι Ελληνες ξεχνούν τον πατριωτισμό τους. Χαίρομαι λοιπόν αυτή την ημέρα γιατί φέρνει πίσω μας αυτόν τον πατριωτισμό. Ειδικά με όλα τα φρικτά πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε την πατρίδα μας. Επίσης, η ημέρα μας βοηθά επίσης να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα τα χρόνια εκείνα. Οι Τούρκοι φέρονταν στους Ελληνες τρομερά και είναι καλό να μάθουμε, τον πόνο και τα βασανιστήρια που έπρεπε να υπομείνουν. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε, έτσι δεν θα ξανασυμβεί.
Γιάννης Σκουλούδης (Yianni Skouloudis)

……………

Για εμένα η 25η Μαρτίου είναι πολύ σημαντική, γιατί ήταν η ημέρα που οι Ελληνες έδειξαν τη δύναμή τους ενάντια στους Τούρκους. Δείξαμε στον Κόσμο ότι μια τόσο μικρή χώρα, μπορεί να αντισταθεί ενάντια σε έναν στρατό πολλαπλάσιο αριθμητικά. Νιώθω πολύ περήφανος που κατάγομαι από την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε στον Κόσμο τι θα πει Ελευθερία.
Ευρύλαος Κοκαβέσης (Evrilaos Kokavesis)
……………

H 25η Μαρτίου είναι πολύ σημαντική μέρα για μένα γιατί σημαίνει την ανεξαρτησία μας και το πώς την αποκτήσαμε.
Αυτή η μέρα δείχνει πόσο δυνατή χώρα είμαστε.
Οι Ελληνες έδειξαν δύναμη και θάρρος να ελευθερωθούν από τους Τούρκους. Είμαι περήφανος που έχω τόσο γενναίους προγόνους.
Οι άνθρωποι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά μας και πήραν τη χώρα μας πίσω και αυτός είναι ο λόγος που σημαίνει τόσα αυτή η μέρα για μένα. Είναι μια πολύ περήφανη στιγμή στην Ιστορία για τους Ελληνες. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι η 25η Μαρτίου είναι η σημαντικότερη μέρα στην Ιστορία μας.
Xάρρυ Ανταμ (Harry Adam)

www.ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube