Weather Icon
Πολιτισμός 8 Μαρτίου 2020

Θα φάτε καλά και παραδοσιακά: Κασιόπιτα ή ζαρκόπιτα από την Ήπειρο

Θα φάτε καλά και παραδοσιακά: Κασιόπιτα ή ζαρκόπιτα από την Ήπειρο

Κάσιου στα βλάχικα σημαίνει τυρί και ζαρκό στα ηπειρώτικα θα πει γυμνό. Και οι δύο λέξεις σημαίνουν αυτή τη χωρίς φύλλο πίτα που παίρνει τη γεύση της από τη φέτα και το καλής ποιότητας βούτυρο.

Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. καλαμποκάλευρο
2 αβγά
230γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100ml νερό
250γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
150γρ. βούτυρο, σε κομματάκια + λίγο επιπλέον
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί και το βάζετε να ζεσταθεί στον φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά, εκτός από τη φέτα και το βούτυρο.

Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη να διαλυθεί όλο το αλεύρι (αν θέλετε, το κοσκινίζετε πρώτα) και αλατίζετε με προσοχή γιατί και η φέτα είναι αλμυρή.

Ρίχνετε τον χυλό στο ζεστό ταψί, θρυμματίζετε από πάνω το τυρί και μοιράζετε σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια του βουτύρου. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.

ΠΗΓΗ: Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube