Weather Icon

Συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο – Νέα προσπάθεια μαζικής εισβολής τα ξημερώματα

Συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο – Νέα προσπάθεια μαζικής εισβολής τα ξημερώματα

Παρά την πανδημία που απειλεί όλον τον πλανήτη, η Τουρκία συνεχίζει το βρώμικο πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ελλάδας στον Έβρο.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στον Έβρο, καθώς περίπου 300 πρόσφυγες πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης έφοδο στο φράχτη και προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Περίπου 300 πρόσφυγες με την υποστήριξη Τούρκων, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης έφοδο στο φράχτη και προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις Καστανιές του Εβρου τα ξημερώματα περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα πρόσφυγες πραγματοποίησαν επανειλημμένες προσπάθειες για να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα για ακόμα μία φορά είχαν την υποστήριξη των Τουρκικών αρχών, καθώς έγινε ρίψη δακρυγόνων.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Πιρς Μόργκαν για τις συναυλίες εν μέσω πανδημίας κοροναϊού
Η εισβολή των προσφύγων πάντως αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα, ενώ στην επιχείρηση απώθησης συμμετείχαν και στελέχη του FRONTEX.

Σημειώνεται πως η απόπειρα των προσφύγων να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας και να μπουν στην Ελλάδα ήρθε λίγες ώρες μετά την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube