REAL TIME |

Weather Icon

Συγκλονιστική μαρτυρία! «Έτσι έζησα την μάχη στην πράσινη πόρτα»

Συγκλονιστική μαρτυρία! «Έτσι έζησα την μάχη στην πράσινη πόρτα»

Η στιγμή που η πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν μαζική εισβολή σε ελληνικό έδαφος. Ένα ντοκουμέντο περιγραφής που φέρνει στο φως το thraki Νεα, μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία ανθρώπου που έζησε από την πρώτη στιγμή την μάχη, στην οποία εκατοντάδες άτομα όρμηξαν εναντίων των πρώτων δυνάμεων των Ελλήνων που υπερασπίζονταν το ελληνικό έδαφος.

Μία μαρτυρία που ρίχνει περισσότερο φως στην πρώτη αποκάλυψη του thraki Νεα, για τη συγκλονιστική καθοριστική επέμβαση πυροσβεστών στις 29 Φεβρουαρίου μία μέρα μετά τις πρώτες απόπειρες των Τούρκων να στείλουν δια της βίας χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα και πριν φτάσουν ενισχύσεις.
Στρατός, αστυνομία και την κρίσιμη στιγμή πυροσβεστική απέτρεψαν μαζική εισβολή, χωρίς αύρες, χωρίς εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Απέτρεψαν γιατί έπρεπε να υπακούσουν στη συνείδησή τους.
Η μαρτυρία η οποία κατατέθηκε προσφάτων στο thraki Νεα, τσακίζει κόκαλα

Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευαρέσκειά μου εκτός φυσικά από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ, στους αφανείς μαχητές του Έβρου, τους πυροσβέστες μας.

Όλοι είδαν, αλλά πιθανόν λίγοι έχουν καταλάβει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή της κρίσης και ιδιαίτερα της πρώτες κρίσιμες ώρες. Οι πυροσβέστες λοιπόν ήταν από την αρχή εκεί, πιστοί στο καθήκον τους και σε απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μες τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αστυνομία, έθεσαν τον εαυτό τους χωρίς δεύτερη σκέψη στην υπεράσπιση των συνόρων μας. Όλοι μαζί ενωμένοι απέτρεψαν την είσοδο σε χιλιάδες ανθρώπους που ήταν κρεμασμένοι στον φράχτη έτοιμοι να εισέλθουν παράνομα στη Χώρα μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα με τα πενιχρά μέσα ατομικής προστασίας που διέθεταν.

Οι δύο πρώτες ημέρες ήταν και οι περισσότερο καθοριστικές και κρίσιμες για την αποτροπή του μεγάλου κινδύνου εισβολής χιλιάδων μεταναστών στην χώρα (κυρίως το Σάββατο 29-020-2020) και τότε δόθηκε ο υπέρ πάντων αγώνας με τις δυνάμεις που διέθετε αρχικά ο νομός, αναμένοντας φυσικά ενισχύσεις από την υπόλοιπη Χώρα, όπως και έγινε στη συνέχεια. Η επιτυχία της αποτρποής όμως επετεύχθη ακριβώς εκείνες τις πρώτες ημέρες. Εάν τότε οι δυνάμεις μας δεν άντεχαν στην πίεση που δέχθηκαν, τώρα η Χώρα μας θα είχε πληγεί ανεπανόρθωτα.

Εκείνες τις ώρες μίλησε η αυταπάρνηση, το θάρρος, η ψυχραιμία και ψυχή των πυροσβεστών μας, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι και συνεπικουρώντας της ΕΛΑΣ και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αψηφώντας τον μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική τους αδιαιρετότητα με πενιχρά μέτρα ατομικής προστασίας (πχ διηθητικές προσωπίδες) από τις ρίψεις καπνογόνων και χημικών, αλλά και χωρίς ασφάλεια των οχημάτων τους από τον πετροπόλεμο που δέχτηκαν και από τις ρίψεις φλεγόμενων αντικειμένων που εκτόξευαν χίλιοι και πλέον μετανάστες κρεμασμένοι στην “πράσινη πόρτα” στο τέλος του φράχτη (απόγευμα της 29-02-2020), λίγα χιλιόμετρα από τις Καστανιές όπου βρίσκονταν ο κύριος όγκος των μεταναστών και κατάφεραν να να βοηθήσουν τα μέγιστα τις δυνάμεις ασφαλείας της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν καλύτερα, αψηφώντας τους προαναφερόμενους κινδύνους, από το να αποτρέψουν τελικό όλοι μαζί σαν μια γροθιά, την βέβαια εισβολή τους (ήταν θέμα λίγων λεπτών) που θα ήταν εάν γινόταν πραγματικότητα, ιδιαίτερη βίαιη και με απρόβλεπτες συνέπειες για την σωματική ακεραιότητα όλων των συμμετεχόντων εκεί, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών ήταν άτομα νεαρής ηλικίας με επιθετικές διαθέσεις, κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Εκεί η βοήθεια των πυροσβεστών ήταν καταλυτική. Εκτός από τις κατασβέσεις των πολλών εστιών πυρκαγιάς που δημιουργήθηκαν από τα αμέτρητα καπνογόνα που εκτοξεύθηκαν από την απέναντι πλευρά, αλλά και όπου αλλού κρίθηκε απαραίτητα, προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα όλων των συμμετεχόντων και να αποφευχθεί η παραβίαση των συνόρων της Χώρας μας και αυτό αναγνωρίσθηκε από όλους μας.

ΠΗΓΗ: thrakinea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube