Απόψεις 9 Μαρτίου 2020

Στρατηγός ε.α. Δρίβας: “Ο Έλληνας πρέπει να αγωνίζεται υπέρ πάτρης και όχι υπέρ… πάρτης”

Στρατηγός ε.α. Δρίβας: “Ο Έλληνας πρέπει να αγωνίζεται υπέρ πάτρης και όχι υπέρ… πάρτης”

Γιατί έχετε γίνει οι Στρατηγοί της… μόδας;

Ούτε η φιλία μας με τον Χρήστο Δρίβα Στρατηγό ε.α. ούτε το εμφανές χιούμορ της ερώτησης τον κάνουν να… χαλαρώσει. 35 χρόνια στην τσίτα και την πρέσα της πλέον νευραλγικής και πειθαρχημένης υπηρεσίας, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη απάντηση εξίσου ευθεία όπως και όλες στην συνέντευξη.

-Γιατί επιτέλους τα πράγματα εξελίχθηκαν, άλλαξαν, γιατί οι στρατιωτικοί ξεφύγαμε από την καρτερική δουλοπρέπεια, γιατί πλέον λέμε ευθέως την γνώμη μας, στην υπηρεσία και μόνο σ’ αυτήν όσο φοράμε στολή, δημοσίως πλέον εφόσον ερωτώμεθα στην αποστρατεία μας.

Ο συνομιλητής μας είναι μετά την αποστρατεία του ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που όμως κουβαλάει μια σπάνια και ενδιαφέρουσα εμπειρία που αρχίζει από το Μεσολόγγι, όπου γεννιέται το 1962, και ολοκληρώνεται με την αποστρατεία του αφού γύρισε τον… μισό κόσμο.

Παιδί φτωχής οικογένειας εισάγεται στην Ευελπίδων γιατί δεν ήθελε να γίνει τίποτα άλλο στη ζωή του. Αγαπάει τον Στρατό και χάρηκε τα πάντα σ’ αυτόν, από μια έντονη θητεία μέχρι την αποστρατεία του.

Νεαρός Ανθυπολοχαγός βρίσκεται στη Χίο, πρώτη μετάθεση και καθοριστική γιατί γνωρίζει μαζί με τον πρώτο Λόχο του και την Αγγελική Νεαμονίτη με την οποία αποκτά δύο παιδιά και μοιράζεται μαζί του τις περισσότερες μεταθέσεις.

Η επιστράτευση του 1987 τον βρίσκει Διοικητή του Λόχου, που υπερασπίζεται το Αεροδρόμιο και η συνέχεια είναι το ίδιο… συναρπαστική αφού βρίσκεται διαδοχικά στην Αμερική, στο Μεσολόγγι, στο Κουβέϊτ, στην Καλαμωτή, στο Ισραήλ, στον Έβρο, στην Βέροια, ξανά στον Έβρο, στην Πορτογαλία, στην Χίο ως Επιτελάρχης και Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, στο Μιλάνο, στη Λάρισα όπου διευθύνει την Ειρηνευτική αποστολή στον εμφύλιο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στο Μιλάνο, στο ΓΕΕΘΑ και ως επιτελάρχης στο Νατοϊκό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης.

Εύστροφος, πολύγλωσσος, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, αλλά κυρίως μάχιμος με στρατηγική σκέψη, απαντά σε δύσκολα ερωτήματα στον Γιάννη Τζούμα την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Δεν έχει ευθύνη μόνο η Πολιτεία αλλά και οι πολίτες, που σε τελική ανάλυση ορίζουν τα πάντα με την ψήφο τους. Ο Στρατιωτικός υπηρετεί την πατρίδα και την εκάστοτε νόμιμη Κυβέρνηση της χώρας. Τίποτα δεν υπάρχει χωρίς πειθαρχία, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αξιολόγηση, οι Δημόσιοι υπάλληλοι έπρεπε να την επιβάλλουν αντί να την αποφεύγουν, η 9μηνη θητεία στον Στρατό είναι καταστροφική, το έλεγε, όπως και πολλοί συνάδελφοι του και όταν φορούσε στολή, αλλά οι πολιτικοί πρώτα απ’ όλα κοιτάζουν τους ψήφους, ο Ερντογάν μας υποβάλλει στον Έβρο σε τεστ κοπώσεως και θα έχει την τύχη του Καντάφι.

Αυτές είναι ενδεικτικά οι απαντήσεις του Στρατηγού ε.α Χρήστου Δρίβα, που λόγω εμπειρίας συχνά καλείται από κεντρικά μέσα ενημέρωσης να δώσει τα φώτα του, κάνοντας το με φειδώ, καθ΄ ότι όπως μας λέει όταν κλείνουν τα μικρόφωνα, από αξιόλογος γρήγορα μπορείς να γίνεις… μαϊντανός.

Τότε είναι και η μόνη στιγμή που χαλαρώνει, αφού μπορεί στην εκπομπή να μην φορούσε… στολή αλλά πρόσεχε το ίδιο να μην υπάρχει ούτε μια τσάκιση στο σακάκι του η στη φωνή του. Γιατί κατά βάθος ακόμα και στις παρέες του μπορεί να είναι ευχάριστος και χιουμορίστας, αλλά μέσα του παραμένει πάντα Αξιωματικός με την Αξία με Α κεφαλαίο.

ΠΗΓΗ: alithia.gr

Χρ. Δρίβας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube