Weather Icon
Υγεία 28 Μαρτίου 2020

Στους 29 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πέμπτο θύμα στην Καστοριά – 966 τα κρούσματα, 65 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Στους 29 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα – Πέμπτο θύμα στην Καστοριά – 966 τα κρούσματα, 65 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Στους 29 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την έξαρση του κορωνοϊού καθώς ένας ακόμα συμπολίτης μας που είχε μολυνθεί κατέληξε τα ξημερώματα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στην πρωινή εκπομπή της πρόκειται για το πέμπτο θύμα της νόσου στην Καστοριά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα alphafm.gr ο 29ος νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα μας ήταν 89 ετών.

Συνεχίζεται η εξάπλωση: 966 τα κρούσματα
Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται με τα κρούσματα και τους νεκρούς στη χώρα μας να αυξάνονται. Την ίδια ώρα αχτίδα ελπίδας δίνουν οι τέσσερις ασθενείς που έχουν αποσωληνωθεί, ενώ εξιτήριο πήρε και η γυναίκα που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό και γέννησε στο νοσοκομείο. Αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 74 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα μας στα 966. Από αυτά 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 65 είναι διασωληνωμένοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από αυτούς που έχασαν τη μάχη με τη ζωή, 23 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες και σχεδόν όλοι υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα ή ήταν ηλικιωμένοι. 52 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό σε όσους επιστρέφουν από χώρες με υψηλή μετάδοση της νόσου. «Πρέπει να μένουν σε αυστηρή καραντίνα, κανείς δεν έχει ανοσία. Σιγά σιγά κάποιοι θα αναπτύξουν ανοσία αλλά αυτό θα γίνει αργότερα».

Πώς μπορούν να βοηθήσουν φάρμακα για την καρδιά
Ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είπε ότι μελετάται η αποτελεσματικότητα πολλών και διαφορετικών φαρμάκων και επισήμανε ότι στα ελληνικά νοσοκομεία χορηγείται η ουσία ρεντεμσιβίρη όταν είναι διαθέσιμη και η χλωροκίνη που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας. Αναφέρθηκε μάλιστα στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και φάρμακα που προστατεύουν τον καρδιακό μυ, καθώς ο ιος φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο ο οποίος ακόμα διερευνάται επηρεάζει και την καρδιά.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube