REAL TIME |

Weather Icon
Υγεία 5 Μαρτίου 2020

Στα 31 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στα 31 τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στα 31 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς 21 από τους 24 ελεγχθέντες των επαφών που επέστρεψαν από την εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων επισημαίνοντας ότι «εξετάζονται πάνω από 400 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους συγκεκριμένους εκδομείς». Διευκρίνισε ότι «τα σημερινά νέα κρούσματα είναι όλοι από την ομάδα των εκδρομέων, οι περισσότεροι με ήπια κρούσματα και δύο με ήπια πνευμονία».

Σημείωσε δε ότι «τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στις περιοχές της Αχαϊας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγιεινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

«Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Τόνισε ακόμη ότι «σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης».

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες «να αποφύγουν τα ταξίδια σε χώρες με πολλά κρούσματα και μετάδοση».

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας της χώρας είπε ότι «πιέζεται αφόρητα και οι γιατροί δίνουν καθημερινά μάχη και υπηρετούν με αυτοθυσία τον Έλληνα πολίτη. Είναι ντροπή να βγαίνουμε και να καταγγέλλουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχει προγραμματισμός που θα ανακοινωθεί, σε σχέση με τα αποθέματα μέσων προστασίας. Γίνεται τεράστια προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας».

Πρόσθεσε δε ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα «ο έλεγχος για την ανίχνευση του ιού θα γίνεται μόνο στα σοβαρά περιστατικά».

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της Ιταλίας είπε ότι «παρά τα δρακόντεια μετρα (που δεν συστήνει η ΠΟΥ) σε πέντε μεγάλες πόλεις, ο κορωνοϊός μεταδίδεται σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία. Ο ιός αυτός θα διασπαρεί ό,τι μέτρα και να πάρεις».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube