Weather Icon

Σημαντική εξέλιξη – Στον Έβρο και επί τον τύπον των ήλων η ηγεσία της Ε.Ε.

Σημαντική εξέλιξη – Στον Έβρο και επί τον τύπον των ήλων η ηγεσία της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλς Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Συμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών στο αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της Ελλάδας, που είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρώπης.

Παράλληλα, στην «ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία» συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

Ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις Ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους κατοίκους που «βάζουν πάντα πλάτη», όπως είπε, στα όσα εκτυλίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, καθώς είναι εθνική η προσπάθεια. Δεν θα περάσει κάνεις παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube