Κύπρος 11 Μαρτίου 2020

Σενέρ Λεβέντ: Χορωδία εθνικής ενότητας

Σενέρ Λεβέντ: Χορωδία εθνικής ενότητας

Ποιον ωφέλησαν οι διαδηλώσεις στην πύλη της περιοχής Λοκματζή στην οδό Λήδρας;

Τους εθνικιστές. Τους σοβινιστές. Εκείνους που δεν θέλουν λύση και ειρήνη. Εκείνους που λένε «δεν μπορούμε να ζούμε ανάμεικτα με τους Ελληνοκύπριους». Τους υποστηρικτές των δύο κρατών.

Κοιτάξτε, όλοι μπήκαν στην σειρά. Καταδικάζουν τους Ελληνοκύπριους. Όμως, δεν είναι μόνο αυτοί. Το ίδιο κάνουν και οι γνωστοί αριστεροί μας. Δηλαδή, πάλι το έθνος μας έγινε μια γροθιά. Όλοι μαζί επιτίθενται στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Είδατε πώς γύρισε ξαφνικά το κλίμα; Οι αντιδράσεις που ακούγονταν κατά της Τουρκίας στράφηκαν ξαφνικά προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ποιου επιτυχία είναι αυτή;

Εσείς λέτε του Αναστασιάδη, όμως δεν συμφωνώ μαζί σας. Διότι δεν βλέπετε αυτά που κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο άνθρωπος άνοιξε τις πόρτες της Ευρώπης προς τους μετανάστες. Τους φόρτωσε σε λεωφορεία και τους στοίβαξε στα ελληνικά σύνορα. Τους έβαλε να συγκρούονται με την Ελλάδα που έχει κλειστές τις πόρτες της.

Την ίδια ημέρα έκλεισε τέσσερις πύλες η ελληνοκυπριακή πλευρά και στην Κύπρο. Γιατί; Διότι και τούτο εδώ το μέρος είναι Τουρκία. Είναι στα χέρια της Τουρκίας. Οι μετανάστες που εισρέουν προς την Ελλάδα από την Τουρκία εισρέουν και προς την Κύπρο. Αν έκλεισε τις πύλες της, τις έκλεισε για την Τουρκία.

Αλλά δεν θέλετε να το καταλάβετε αυτό κύριέ μου. Καταφεύγετε στην εύκολη λύση. «Θέλει δύο κράτη και γι’ αυτό το κάνει», λέτε! Ξεχνάτε ότι στον βορρά είναι κυρίαρχη η Τουρκία και όχι οι Τουρκοκύπριοι. Ή το παραβλέπετε.

Διότι είναι πολύ πιο εύκολο να επιτίθεται κανείς στην ελληνοκυπριακή πλευρά από το να λέει λόγια εναντίον της Τουρκίας. Μπορείτε άνετα να αποκαλέσετε φασίστα τον Αναστασιάδη. Τον Ερντογάν ποτέ!

Κοιτάξτε την εξής κατάσταση. Και οι δεξιοί μας και οι αριστεροί μας είναι στο ίδιο μέτωπο. Με ένα στόμα. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κατηγορήσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά. Πλήρης εθνική ενότητα και ομοψυχία! Εκείνοι που δεν είπαν έστω και μία κουβέντα σε όσους επιτέθηκαν στην εφημερίδα μας με υστερία λιντσαρίσματος παραπονιούνται ότι η ελληνοκυπριακή Αστυνομία χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία!

Τα φασιστικά μυαλά λατρεύουν τέτοιες εκδηλώσεις. Παρακολουθούν με απόλαυση τον καβγά Τούρκων και Ελλήνων! Γιατί άφησαν εκείνους που ήθελαν να περάσουν στη νεκρή ζώνη στην τουρκική πύλη στην περιοχή Λοκματζή; Παρά το γεγονός ότι ήξεραν ότι ήταν κλειστή η ελληνοκυπριακή πύλη, γιατί επέτρεψαν αυτήν τη διέλευση; Μήπως δεν ήξεραν ότι πιο κάτω θα έρχονταν αντιμέτωποι με την ελληνοκυπριακή Αστυνομία; Έκαναν εν γνώσει τους τα στραβά μάτια σε μιαν πιθανή σύγκρουση. Εκείνοι που προηγουμένως δεν επέτρεπαν καν μιαν εκδήλωση κοψίματος κορδέλας εκεί, τώρα δεν δίστασαν καθόλου να φέρουν αντιμέτωπη την ελληνοκυπριακή Αστυνομία με τους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές. Μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα πράγματα σε μιαν τέτοια διαδήλωση που είναι πολύ ανοικτή σε προβοκάτσιες. Δεν ξέρω πόσοι το αντιλαμβάνονται αυτό.
Και ο Μουσταφά Ακιντζί ενήργησε λανθασμένα από την αρχή της υπόθεσης. Κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι έλαβε μονομερή απόφαση. Δεν πίστεψε ότι ο ιός ήταν ο λόγος κλεισίματος των πυλών. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είχε δίκαιο να μην το πιστεύει, αλλά είπε ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος. Όμως, ο Αναστασιάδης του είπε ότι αυτός έχει σχέση και με τους μετανάστες και όχι μόνο με τον ιό. Υπήρχαν λόγοι για να το αντικρίσει αυτό με κατανόηση. Ο Ακιντζί προτίμησε να μην το κατανοήσει. Και συνέχισε να κατηγορεί καθημερινά την ελληνοκυπριακή πλευρά. Σάμπως και υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο πανικό. Οι πύλες δεν είχαν κλείσει για πάντα. Μόνο για μια βδομάδα. Επιπλέον, δεν είχαν κλείσει όλες οι πύλες. Δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε μια βδομάδα, δέκα μέρες; Τώρα είναι καλύτερα έτσι; Είδαμε τη βία. Και θα μπορούσαν να συμβούν πολύ πιο σοβαρά γεγονότα. Το σημαντικότερο είναι ότι δόθηκε ένα μεγάλο ατού στα χέρια των σοβινιστών. Αυτό εκείνους ωφέλησε πιο πολύ. Ήρθαμε ξανά στην κατάσταση που ακολούθησε αμέσως μετά το δημοψήφισμα του σχεδίου Ανάν. Στην κατάσταση του εμείς είπαμε ναι και εκείνοι είπαν όχι. Ο λαός δυσαρεστήθηκε με τους Ελληνοκύπριους επειδή είπαν όχι. Το υπομέναμε αυτό για μακρό χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το νησί πιστεύουμε ότι πάντα οι άλλοι διασαλεύουν τις σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκύπριους και τους οδηγούν σε σύγκρουση, αλλά δυστυχώς πέφτουμε και εμείς σε αυτήν την παγίδα ενσυνείδητα ή ασυνείδητα. Παίζεται και στην Κύπρο ένα παιχνίδι παρόμοιο με εκείνο που παίζεται εκ μέρους της Τουρκίας στην Ελλάδα. Ο Ταγίπ Ερντογάν έφερε τους μετανάστες που αμόλησε αντιμέτωπους με την ελληνική Αστυνομία. Οι δε υποστηρικτές της λύσης και της ειρήνης στην Κύπρο ήρθαν αντιμέτωποι με την ελληνοκυπριακή Αστυνομία. Τα πράγματα περιπλέκονται. Και θα γίνουν πιο περίπλοκα. Ειδικά η τελευταία απόφαση του Αναστασιάδη μπορεί να ξεχειλίσει το ποτήρι. Θα στείλει, λέει, στρατιωτικές ενισχύσεις από την Κύπρο στην Ελλάδα. Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Να στείλει! Άλλωστε αυτό περιμένει και ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή η δουλειά τον βολεύει. Ήρθε στα πόδια του η ευκαιρία που έψαχνε για να γίνει πιο πολύ φορτικός στην Κύπρο. Αντιλαμβάνεστε ότι σερνόμαστε καθημερινά προς τη σύγκρουση και όχι προς την ειρήνη;
Αυτή η πύλη θα ανοίξει στο τέλος. Αλλά όχι επειδή διεξήχθη η διαδήλωση. Άλλωστε οι πύλες άνοιξαν το 2003 χωρίς να γίνει καμία διαδήλωση. Το αποφάσισαν οι ευρισκόμενοι επικεφαλής μας και τις άνοιξαν. Το ουσιαστικό δεν είναι το άνοιγμα πυλών και άλλων παρόμοιων. Είναι το γκρέμισμα όλων των τειχών. Η κατάργηση όλων των πυλών. Αν υπάρχει ένα μέρος να ανοίξει, ανοίξτε το Βαρώσι!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube