REAL TIME |

Weather Icon
Ιράκ , Σαουδική Αραβία 29 Μαρτίου 2020

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από το Ριάντ και την Τζαζάν

Σαουδική Αραβία: Βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν πάνω από το Ριάντ και την Τζαζάν

Βαλλιστικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν απόψε το βράδυ πάνω από το Ριάντ και την πόλη Τζαζάν της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, επικαλούμενα δικές τους πηγές καθώς και τον υπό σαουδαραβική ηγεσία συνασπισμό που μάχεται τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Οι κάτοικοι του Ριάντ ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές εκρήξεις γύρω στις 23.20 και στη συνέχεια σήμαναν οι σειρήνες σε ορισμένα βόρεια προάστια.

Οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει εκατοντάδες πυραύλους προς τη Σαουδική Αραβία, στοχεύοντας κυρίως στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους αλλά και το Ριάντ. Η τελευταία τέτοια επίθεση στην πρωτεύουσα έγινε τον Ιούνιο του 2018.

Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν για μια επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της, τον Σεπτέμβριο του 2019, μολονότι οι Χούθι είχαν αναλάβει τότε την ευθύνη και η Τεχεράνη αρνήθηκε κάθε ανάμιξη.

www.capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube