Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 14 Μαρτίου 2020

Ρωσικά TU-142 συνοδεύονται από αμερικανικά μαχητικά ενώ πλησιάζουν υποβρύχια των ΗΠΑ

Ρωσικά TU-142 συνοδεύονται από αμερικανικά μαχητικά ενώ πλησιάζουν υποβρύχια των ΗΠΑ

Το Tupolev Tu-142 σχεδιάστηκε κατά τη δεκαετία του 1960 για θαλάσσια αναγνώριση και ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ενώ χρησιμοποιήθηκε από το σοβιετικό και το ρωσικό ναυτικό.

Δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από αμερικανικά υποβρύχια και βάση του στρατού των ΗΠΑ στην Αρκτική, σύμφωνα με αναφορές.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Airboyd, δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη Tu-142 εμφανίζονται να συνοδεύονται από αεροσκάφη της Βορειοαμερικανικής Αεροπορικής Αμυντικής Διοίκησης (NORAD).

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, το περιστατικό συνέβη στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα Μποφόρ στις 9 Μαρτίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ρωσικά αεροπλάνα παρέμειναν τουλάχιστον 50 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή της Αλάσκας και δεν εισήλθαν στον αμερικανικό ή στον καναδικό εναέριο χώρο.

Το Tupolev Tu-142 είναι τροποποιημένο μοντέλο του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-95.

Το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικιλία ρόλων, όπως στην εξουδετέρωση υποβρυχίων, εξουδετέρωση πλοίων, αναγνώριση αλλά και συλλογή πληροφοριών.

www.sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube