Weather Icon
Ρωσία 15 Μαρτίου 2020

Ρωσία: Οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας τοποθετούνται στο “Στρατάρχης Σαπόσνικοφ” του στόλου του Ειρηνικού

Ρωσία: Οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας τοποθετούνται στο “Στρατάρχης Σαπόσνικοφ” του στόλου του Ειρηνικού

© Sputnik / Vitalij Anjkov

Αγκυροβολημένο σε ναυπηγείο για την αναβάθμιση των οπλικών του συστημάτων, είναι το πλοίο του ρωσικού στόλου Ειρηνικού, Στρατάρχης Σαπόσνικοφ.

Στο ναυπηγείο για την εγκατάσταση νέου, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού, βρίσκεται το αντιτορπιλικό του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, Στρατάρχης Σαπόσνικοφ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται το Ρωσικό Ναυτικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Στρατάρχης Σαπόσνικοφ αναμένεται να αποκτήσει νέο πυροβόλο διαμέτρου 100 mm, που θα αντικαταστήσει τα δύο όπλα AK-100 που διέθετε μέχρι τώρα.

Πηγή που μίλησε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε πως το νέο όπλο είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία stealth, η οποία το κάνει «αόρατο» στον εχθρό.

Η αναβάθμιση «θα μειώσει σημαντικά το στίγμα του σκάφους στα εχθρικά ραντάρ, καθώς ο πύργος του πυροβόλου έχει την ικανότητα να διασκορπά τα κύματα των εχθρικών ραντάρ» σημειώνει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη την πηγή.

Το 2014, το Στρατάρχης Σαπόσνικοφ είχε ενεργή συμμετοχή σε αποστολές για την αποτροπή πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν, συνοδεύοντας εμπορικά και επιβατικά πλοία προς ασφαλή ύδατα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube