Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ , Υγεία 15 Μαρτίου 2020

Προσέξτε αυτήν την είδηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «Πόλεμος» ΗΠΑ – Γερμανίας για το εμβόλιο κατά του ιού

Προσέξτε αυτήν την είδηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: «Πόλεμος» ΗΠΑ – Γερμανίας για το εμβόλιο κατά του ιού

Εμβόλιο κατά του κοροναϊού, βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την εταιρεία CureVac, που εδρεύει στη Γερμανία, και ο Ντόναλντ Τράμπ, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα, σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα.

Εμβόλιο κατά του κοροναϊού, βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την εταιρεία CureVac, που εδρεύει στη Γερμανία, και ο Ντόναλντ Τράμπ, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag.

Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες πηγές και σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται για το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα και οι υγειονομικές αρχές του Βερολίνου βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες με την -εν λογω- εταιρεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η γερμανική κυβέρνηση προσπάθησε να προσφέρει στην εταιρεία οικονομικά κίνητρα για να παραμείνει στη Γερμανία.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας δήλωσε, ότι η κυβέρνηση ήταν σε «εντατικό» διάλογο με την εταιρεία CureVac, καθώς «ενδιαφέρεται πολύ για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών κατά του νέου κοροναϊού που έχουν αναληφθεί στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

«Ουδέν σχόλιο» από την εταιρεία
Η εταιρεία από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει, το δημοσίευμα.

Η εταιρεία εδρεύει στη γερμανική πόλη Tübingen και συνεργάζεται με το Paul Ehrlich Institute, που συνδέεται με το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Την Παρασκευή, ο συνιδρυτής και υπεύθυνος παραγωγής της CureVac, Florian von der Mülbe, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία είχε αρχίσει έρευνες για διάφορα πιθανά εμβόλια, προσθέτοντας ότι θα επιλεγούν οι δύο πιο ελπρι και οι δύο πιο ελπιδοφόρες, για κλινικές δοκιμές.

Η εταιρεία ελπίζει να έχει αναπτύξει ένα πειραματικό εμβόλιο μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και στη συνέχεια να πάρει έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους.

Πηγή: Welt am Sonntag, Deutsche Welle, in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube