Weather Icon
Γεωπολιτική , ΗΠΑ , Ρωσία 31 Μαρτίου 2020

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για κορωνοϊό και αγορές πετρελαίου

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για κορωνοϊό και αγορές πετρελαίου

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα, συζητήσαν για την πιο στενή συνεργασία τους στον τομέα της καταπολέμησης του κορωνοϊού, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Σοβαρή ανησυχία»

«Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κοροναϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Επίσης, «συζητήθηκαν οι δυνατότητες πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτήν την κατεύθυνση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν «μακράς διαρκείας», χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου, όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τον Τραμπ

Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον αμερικανό ομόλογό του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Ρωσία.

«Οχι , δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube