Weather Icon

Πώς η Νότια Κορέα κατάφερε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό χωρίς να καταστρέψει την οικονομία της- Τα 4 χρήσιμα διδάγματα

Πώς η Νότια Κορέα κατάφερε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό χωρίς να καταστρέψει την οικονομία της- Τα 4 χρήσιμα διδάγματα
Η Νότια Κορέα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την πανδημία του κορονοϊού, παρέχοντας χρήσιμα διδάγματα στη Γηραιά Ήπειρο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της νόσου.

Χρήσιμα διδάγματα από τις χώρες, οι οποίες έχουν ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό, δύνανται να αντλήσουν η Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Νότιας Κορέας, η οποία βρίσκεται σε φάση εξόδου από την υγειονομική κρίση, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η στρατηγική της Σεούλ, αντίθετα, εδράστηκε στους εξής τέσσερις πυλώνες:

  • Έγκαιρη λήψη μέτρων
  • Μεγάλος αριθμός τεστ στον πληθυσμό
  • Εξονυχιστική ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων
  • Μαζική στήριξη των πολιτών στα μέτρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επανειλημμένως χαιρετίσει τις ενέργειες της Κορέας και έχει καλέσει τις υπόλοιπες χώρες να εφαρμόσουν μια αντίστοιχη στρατηγική.

Η Νότια Κορέα, με 51 εκατομμύρια κατοίκους, έφθασε στην κορύφωση (σ.σ. μέγιστο αριθμό κρουσμάτων) της καμπύλης των νέων κρουσμάτων στις 3 Μαρτίου του 2020, έχοντας σε μόλις 24 ώρες συνολικά 851 επιβεβαιωμένους νοσούντες.

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είχε μειωθεί κατά 50%, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ασθενών να βαίνει μειούμενος.

Μέχρι σήμερα, ο συνολικός απολογισμός ανέρχεται σε 9.037 κρούσματα και 120 νεκρούς, με το ποσοστό θνησιμότητας να ανέρχεται λίγο πάνω από 1% – ένα από τα χαμηλότερα παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία «μετράει» 63.927 κρούσματα και 6.077 νεκρούς, η Ισπανία 35.136 κρούσματα και 2.311 νεκρούς, οι ΗΠΑ 42.187 κρούσματα και 554 νεκρούς, το Ιράν 23.049 κρούσματα και 1.812 νεκρούς, η Γαλλία 19.856 κρούσματα και 860 νεκρούς και το Ηνωμένο Βασίλειο 6.650 κρούσματα και 335 νεκρούς.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube