REAL TIME |

Weather Icon

Πολυεθνική δύναμη στον Εβρο! Στέλνουν αστυνομικούς Αυστρία και Πολωνία

Πολυεθνική δύναμη στον Εβρο! Στέλνουν αστυνομικούς Αυστρία και Πολωνία

Αστυνομικούς στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο στέλνουν Αυστρία και Πολωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας με τις ελληνικές αρχές, η κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα 100 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της πολωνικής αστυνομίας, ενώ δήλωσε διατεθειμένη να διαθέσει και επιπλέον δύναμη, εάν αυτό ζητηθεί. Σε αντίστοιχη πρωτοβουλία προχωρεί, κατά πληροφορίες της «Κ», και η Αυστρία. Κατόπιν συνεννόησης με Ελληνες αξιωματούχους, η κυβέρνηση του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να έχει ήδη δρομολογήσει την αποστολή στον Εβρο 13 στελεχών από τις ειδικές δυνάμεις της αυστριακής αστυνομίας.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς που, σημειωτέον, υποδέχεται σήμερα στη Βιέννη τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε την Κυριακή την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Σε γραπτή ανακοίνωσή του αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Καρλ Νεχάμερ, να δρομολογήσει τις «αυστριακές υποστηρικτικές παροχές», σε συνεννόηση με τους Ελληνες συναδέλφους. Για το θέμα μετέβη εκ νέου χθες στον Εβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και είχε επαφές με τους επικεφαλής αξιωματικούς της αστυνομίας.

Στον Εβρο βρίσκονται από χθες και οι 22 Κύπριοι αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης, ύστερα από συμφωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην πολυεθνική δύναμη πρόκειται να προστεθούν την Τετάρτη και οι 100 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες που αναμένεται να έρθουν υπό την ομπρέλα του Frontex, όπως αποκάλυψε στην «Κ» ο επικεφαλής του οργανισμού Φαμπρίς Λετζερί. Ολοι οι ξένοι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο.

Στο μεταξύ, περιπολίες με φουσκωτές βάρκες κατά μήκος του ποταμού ξεκίνησαν από χθες στελέχη της τουρκικής αστυνομίας. Ελληνες αξιωματικοί είχαν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα γίνει αποδέκτες της σχετικής πληροφορίας και χθες η σχετική περίπολος έγινε αντιληπτή να κινείται στην περιοχή από τους Κήπους μέχρι το Δέλτα του Εβρου.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube