Weather Icon
ΗΠΑ , Υγεία 24 Μαρτίου 2020

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Σε δύο εβδομάδες θα αποφασιστεί αν οι ΗΠΑ μπουν σε καραντίνα

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Σε δύο εβδομάδες θα αποφασιστεί αν οι ΗΠΑ μπουν σε καραντίνα
O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε πως οι αρμόδιες αρχές θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά του κορωνοϊού
Τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες πρόκειται να αποφασιστεί αν οι ΗΠΑ μπουν σε καθεστώς καραντίνας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μike Pence.
«Στο τέλος των επόμενων 15 ημερών με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας θα αξιολογήσουμε πώς θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού» δήλωσε ο Mike Pence όταν ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση σκέπτεται να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα ώστε να τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ ή να εφαρμόσει αυστηρότερους περιορισμούς.
«Θα εξετάσουμε πού θα είμαστε και θα αξιολογήσουμε τι μέτρα μπορούν να ληφθούν» συνέχισε ο Pence.
Ο αντιπρόεδρος σημείωσε πως οι κατευθυντήριες γραμμές, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος Trump πριν από μία εβδομάδα, είχαν ως στόχο να αμβλύνουν την καμπύλη εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.
Ο Pence δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει οδηγία αργότερα τη Δευτέρα (23 Μαρτίου), με στόχο να βοηθήσει εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς να επιστρέψουν στην εργασία τους, μετά την έκθεσή τους στον COVID-19 εάν δεν έχουν συμπτώματα του ιού.
Η πανδημία επιβάρυνε σημαντικά την οικονομία, χτυπώντας βάναυσα τις επιχειρήσεις και προκαλώντας κύμα απολύσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως ο πρόεδρος Trump την περασμένη εβδομάδα συνέστησε στους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και τις συνάξεις άνω των δέκα ατόμων, καθώς και να μην ταξιδέψουν τις επόμενες 15 ημέρες.
Τα μέτρα αυτά θα αξιολογηθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Επίσης, ομοσπονδιακοί και τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Η απόφαση για το πόσο γρήγορα θα αναθεωρηθούν οι συστάσεις Trump αποτέλεσε αιτία διαμάχης, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι τα μέτρα πρέπει να χαλαρώσουν μετά από 15 ημέρες για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.
Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα ερχόταν σε αντίθεση με εμπειρογνώμονες και ειδικούς από τον χώρο της υγείας, που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα -ίσως και καραντίνα- για την αποτελεσματική αποφυγή διασποράς της νόσου.
Να σημειωθεί πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 40.000, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube