Weather Icon
Ιράκ , Τουρκία 11 Μαρτίου 2020

«Παράθυρο» ελπίδας για τους 13 Έλληνες οδηγούς φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας

«Παράθυρο» ελπίδας για τους 13 Έλληνες οδηγούς φορτηγών που εγκλωβίστηκαν στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας

Λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα με την ομηρία των 13 οδηγών φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, εξαιτίας της άρνησης των τουρκικών αρχών να τους επιτρέψουν τη διέλευση.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΟΕ) Απόστολου Κενανίδη, οι Έλληνες οδηγοί θα ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Ιράκ στην Ελλάδα και για τα οχήματα τους υπάρχουν δύο σενάρια τα οποία βρίσκονται στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.

Είτε θα τα οδηγήσουν Τούρκοι οδηγοί, από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, μέχρι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στους Κήπους, από όπου θα τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους,
είτε θα τα οδηγήσουν άλλοι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι θα μεταβούν για τον σκοπό αυτό από τη χώρα μας στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, για να τα παραλάβουν.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr o κ. Κενανίδης, σήμερα το απόγευμα επικοινώνησε μαζί του η Ελληνική πρεσβεία στο Ιράκ, ενημερώνοντας τον πως υπήρξε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας που δεν φέρει αντίρρηση να μεταβούν άλλοι Έλληνες οδηγοί για τη μεταφορά των φορτηγών, ωστόσο η τελική απόφαση για τη διαδικασία, αναμένεται να παρθεί αύριο μετά το μεσημέρι, όπου το θέμα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, η διοίκηση της ΟΦΟΕ συναντήθηκε με τις οικογένειες και φίλους των 13ών οδηγών στα γραφεία της, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και όπως είχε ενημερώσει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, η προσπάθεια για εξεύρεση λύσης γίνεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, με τις πρεσβείες της Άγκυρας και του προξενείου του Ερμπίλ, με την αντίστοιχη ομοσπονδία οδηγών φορτηγών και το Επιμελητήριο Μεταφορών της Τουρκίας και με το υπουργείο μεταφορών της Ελλάδος.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube