Weather Icon

“Παράνομη μετανάστευση: η νέα εθνική απειλή”

“Παράνομη μετανάστευση: η νέα εθνική απειλή”

Χαράλαμπος Πάζαρος

Για πολλοστή φορά κατά τα τελευταία χρόνια θέλω να αναφερθώ στο μεταναστευτικό και στους χιλιάδες λαθρομετανάστες, πέραν αυτών που ήδη εισήλθαν στην Ελλάδα, που έχουν συρρεύσει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο καθιστώντας κυριολεκτικά την λαθρομετανάστευση μια καθόλα οργανωμένη και στοχευμένη μαζική απόπειρα “ειρηνικής” εισβολής των ελληνικών συνόρων από τον Ισλαμοφασίστα και εγκληματία πολέμου Ερτογάν.

Δυστυχώς θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες ώρες για Ελλάδα και Κύπρο εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης, η γεωγραφική μας θέση αλλά και τα σχέδια της Τουρκίας για δημογραφική αλλοίωση του νησιού επιβάλλουν τάχιστα την εφαρμογή μέτρων για διακοπή της ροής τους από ξηράς και θαλάσσης.

Μέχρι στιγμής η στάση των ευρωπαίων εταίρων μας είναι υποκριτική και μένει μόνο στα λόγια έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Το πρόβλημα θεωρώ ότι έπαψε να είναι πλέον ευρωπαϊκό, αν ήταν μόνο ευρωπαϊκό πολλές χώρες δεν θα έκλειναν μία μία τα σύνορα τους αρνούμενες να δεχθούν άλλους μετανάστες, αν ήταν μόνο ευρωπαϊκό η κάθε χώρα δεν θα χάραζε την δική της πολιτική στο φαινόμενο μετανάστευση αλλά ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφάρμοζαν όλα τα κράτη της μία κοινή πολιτική για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό φαινόμενο. Το πρόβλημα σήμερα είναι εθνικό, Κύπρος και Ελλάδα οφείλουν να προστατευτούν, όπως εξάλλου έχουν κάνει και οι πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά για την Κύπρο που είναι ένα μικρό ημικατεχόμενο νησί και γίνεται προσπάθεια τουρκοποίησης της με την συνεχή εισροή Τούρκων εποίκων στα κατεχόμενα, το μεταναστευτικό αποτελεί ακόμη ένα εθνικό κίνδυνο. Μόνο στο τελευταίο τριήμερο είχαμε αφίξεις στην Κύπρο που συμποσούνται αριθμητικά σε πέραν των 400 ατόμων, ένας εξωφρενικός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος μας ως χώρα. Τα οδοφράγματα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για όσο καιρό χρειαστεί και να αυξηθούν οι έλεγχοι στα τυφλά σημεία, σε περιοχές δηλαδή που είναι χωρίς έλεγχο κατά μήκος της πράσινης γραμμής και που χρησιμοποιούνται από τους διακινητές για τη παράνομη εισροή λαθρομεταναστών όχι μόνο από την εμπόλεμη Συρία αλλά και από χώρες όπως το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σομαλία, μέχρι και από Αφγανιστάν και Πακιστάν που είναι χώρες γνωστές για τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας.

Η μαζική λαθραία εισροή μουσουλμάνων μεταναστών πρέπει να μας απασχολήσει πιο έντονα από ποτέ, οι αριθμοί τα επόμενα χρόνια θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο που ξεκάθαρα θα μιλάμε για εισβολή εν καιρώ ειρήνης. Η δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδας και της Κύπρου θα είναι τόσο έντονη που θα απειλήσει την δομή της κοινωνίας, την θρησκεία, την κουλτούρα και τον όλο εθνικό μας χαρακτήρα.

Και επειδή κάποιοι αρέσκονται στην λεξιλαγνεία και την λεξιπλασία, ας κατανοήσουμε ότι:-

-Νόμιμος μετανάστης: Είναι το πρόσωπο το οποίο εισέρχεται και παραμένει νόμιμα σε μια χώρα, που η παρουσία του καταγράφεται από τις αρμόδιες αρχές του κράτους που επέλεξε το οποίο και του εκδίδει νόμιμη άδεια παραμονής.

-Παράνομος μετανάστης: Είναι εκείνο το πρόσωπο που δεν απολαμβάνει νόμιμης άδειας παραμονής στην χώρα υποδοχής εξαιτίας της παράνομης εισόδου του στην χώρα αυτή ή που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για άδεια παράνομης ή εργασία.

-Πρόσφυγας: Είναι το άτομο αυτό που αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα του επειδή κινδυνεύει η ζωή του λόγω πολέμου, γενοκτονίας, κλπ. Πρόσφυγας θεωρείται μόνο στην πρώτη ασφαλή χώρα που μεταβαίνει και μπορεί, εάν το επιθυμεί, να ζητήσει και πολιτικό άσυλο. Στην δεύτερη ή τρίτη χώρα ΔΕΝ θεωρείται πρόσφυγας, άρα πρόσφυγας θεωρείται στην Τουρκία που είναι η πρώτη χώρα που μετέβηκε και όχι η Ελλάδα ή η Κύπρος που είναι η δεύτερη ή η Τρίτη χώρα.

-Εποικισμός: Είναι η συστηματική μεταφορά πληθυσμού με σκοπό την δημογραφική αλλοίωση και είναι έγκλημα πολέμου.

Η εθνική μας ασφάλεια προέχει πάνω από όλα, ο ισλαμοφασίστας δικτάτορας Ερτογάν προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο στέλνοντας ορδές λαθρομεταναστών από χώρες προσκείμενες σε αυτόν για να ολοκληρώσει τα επεκτατικά του σχέδια και τα σχέδια αποδυνάμωσης της Ελλάδας και της Κύπρου. Τα σύνορα μας δεν είναι προς διαπραγμάτευση κανενός και αυτό το μήνυμα Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να το περάσουν στην Τουρκία με την βοήθεια της Ευρώπης γιατί τα σύνορα αυτά είναι και ευρωπαϊκά.

*Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ Δήμου Πάφου
Μέλος Διευρυμένου Πολιτικού 
Γραφείου του ΔΗΣΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube