Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 10 Μαρτίου 2020

Παρά την ήττα στο Ιντλίμπ, ο Ερντογάν συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη – Ξεπέρασαν τους πέντε χιλιάδες οι τρομοκράτες που έστειλε στην Τρίπολη

Παρά την ήττα στο Ιντλίμπ, ο Ερντογάν συνεχίζει το επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη – Ξεπέρασαν τους πέντε χιλιάδες οι τρομοκράτες που έστειλε στην Τρίπολη

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (SOHR), ο αριθμός των τρομοκρατών που έχει στείλει η Τουρκία από τη Συρία στη Λιβύη έχει φθάσει τους 4750, από τους οποίους οι 200 έχουν διαφύγει στην Ευρώπη, ενώ μια άλλη ομάδα είναι έτοιμη να αναχωρήσει από ώρα σε ώρα για τη Λιβύη.

Με βάση την ανακοίνωση του SOHR, που έχει ως έδρα του το Λονδίνο, η Τουρκία συνεχίζει να εφαρμόζει τη στρατηγική της αποστολής μισθοφόρων στη Λιβύη. Μάλιστα αναφέρει ότι η νέα ομάδα που αναχωρεί για Λιβύη ανήκει στην ταξιαρχία El Mutasım.

Στην ίδια νακοίνωση αναφέρεται ότι τις τελευταίες ώρες έχουν λιποτακτήσει από τη Μεραρχία Hamza και από άλλους σχηματισμούς μισθοφόρων τρομοκρατών αρκετά άτομα με προορισμό την Ιταλία. Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν διαφύγει στην Ιταλία, αγγίζει τους 200.

Όσον αφορά τις απώλειες, σύμφωνα με το SOHR ο αριθμός των τρομοκρατών από τη Συρία που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη, έφθασε τους 117. Οι φονευθέντες ανήκουν στην Ταξιαρχία El Mutasım, την Μεραρχία Sultan Murat, το Τάγμα Al Şamal, τη Μεραρχία Hamza και τη Μεραρχία Süleymanşah.

Τέλος, σύμφωνα με το SOHR, εκτός από τους 4.750 τρομοκράτες που έχουν σταλεί από την Τουρκία στη Λιβύη, εκπαιδεύονται άλλοι 900 στην Τουρκία, οι οποίοι μόλις ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, θα σταλούν κι αυτοί στα μέτωπα της Λιβύης.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube