REAL TIME |

Weather Icon

«Παγώνει» τα πάντα ο Ερντογάν στη χώρα πλην των προκλήσεων σε Έβρο και Αιγαίο – Σαρώνει στην Τουρκία ο κορωνοϊός

«Παγώνει» τα πάντα ο Ερντογάν στη χώρα πλην των προκλήσεων σε Έβρο και Αιγαίο – Σαρώνει στην Τουρκία ο κορωνοϊός

Την ώρα που ο τρόμος της φονικής πανδημίας έχει πλέον σκεπάσει ολόκληρη την Τουρκία και ο σουλτάνος στέλνει στη φυλακή όποιον μιλά για χιλιάδες κρούσματα η Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτό το ‘’μέτωπο’’ του Έβρου. Πιέζει ασφυκτικά και υποκινεί τους μετανάστες να αυξάνουν την ένταση πάνω στα σύνορα ενώ η Τουρκική αεροπορία τα ελάχιστα πλέον μαχητικά που απογειώνει τα στέλνει στο Αιγαίο για να προκαλούν.

Είκοσι μέρες από τότε που ο Ερντογάν έδωσε το σύνθημα της ασύμμετρης επίθεσης σε Έβρο και νησιά χιλιάδες μετανάστες εξαναγκάζονται από τις Τουρκικές αρχές να παραμένουν στη συνοριογραμμή και να προχωρούν σε καθημερινές ‘’εφόδους’’ προς τα Ελληνικά εδάφη.

Οι εικόνες από την πρώτη γραμμή άμυνας των φρουρών του Έβρου είναι ενδεικτικές της λυσσαλέας προσπάθειας των Τούρκων αστυνομικών να οργανώσουν τους μετανάστες με στόχο να ‘’τρυπήσουν’’ το τείχος που έχουν στήσει Στρατός Ξηράς και Ελληνική Αστυνομία.

Μόνο που εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας και στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της χώρας φαίνεται ότι εξαιτίας της εξάπλωσης του φονικού ιού έχει αλλάξει δραματικά.

Έπειτα από την αναστολή λειτουργίας όλων των στρατιωτικών σχολών ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα διακόπτει εσπευσμένα κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό και διατάσσει την απόσυρση προσωπικού και μέσων από αποστολές και ασκήσεις εκτός Τουρκίας πλην Συρίας. Παγώνει τις σειρές νεοσυλλέκτων και βάζει σε καραντίνα ολόκληρες Μονάδες αλλά και τα Γενικά Επιτελεία. Και κλείνει κάθε επαφή με τις γειτονικές χώρες ‘’σφραγίζοντας’’ τα σύνορα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube