Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Τουρκία 14 Μαρτίου 2020

Παγίδα για την Ρωσική αεράμυνα αναπτύσσουν οι ΗΠΑ-Πιθανό υποκατάστατο των Patriot θα δοκιμασθεί από την Άγκυρα

Παγίδα για την Ρωσική αεράμυνα αναπτύσσουν οι ΗΠΑ-Πιθανό υποκατάστατο των Patriot θα δοκιμασθεί από την Άγκυρα

WASHINGTON -Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν εδώ καιρό τον ”phantom missile” για να διεισδύσουν εντός της Ρωσικής αεράμυνας στην Συρία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο News.ru.

Το συμβόλαιο ανάπτυξης του πυραύλου εδόθη στην Raytheon Systems και στο Αμερικανικό Ναυτικό. Χάρις σε αυτό οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι ορισμένων συστημάτων της Ρωσικής αεράμυνας.

Ο πύραυλος θα ονομασθεί Miniature Air Launoy. Οι όροι δεν έχουν γνωστοποιηθεί επισήμως, αλλά είναι γνωστό πως τα συμβαλλόμενα μέλη μπορούν να υποβάλλουν συμβάσεις για την ανάπτυξη και βελτίωση χρήσης των πρώτων 250 συστημάτων MALD.

Το σύστημα MALD μπορεί να προσομοιώσει την πτήση ενός βομβαρδιστικού μαχητικού. Διακατέχεται από ικανότητες data off δεδομένων, με σκοπό να αποπροσανατολίσει την αεράμυνα του εχθρού. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και ως δόλωμα, αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο URA.

Το BulgarianArmy έμαθε επίσης πως σήμερα η εταιρεία Lockheed Martin ολοκλήρωσε την δεύτερη δοκιμή τακτικού υπερηχητικού πυραύλου PrSM χτυπώντας επιτυχώς το στόχο σε απόσταση 180 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος αυτός είναι ικανός να αποφύγει ορισμένα ρωσικά αμυντικά συστήματα τα οποία λειτουργούν εδώ και καιρό στην Συρία και προσβάλουν κυρίως σε μεσαίου βεληνεκούς αποστάσεις.

Σημειωτέον πως ο πύραυλος PrSM είναι διαθέσιμος προς αγορά από τα νατοϊκά κράτη, ενώ ο ”phantom missile” δύναται να δοκιμασθεί άμεσα σε πραγματικές συνθήκες, πιθανώς στην Συρία.

Μετάφραση Χωριανόπουλου Άγγελου

πηγή: BulgarianMilitary.com

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube