REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , ΠΦΑ 6 Μαρτίου 2020

«Ώπα παιδιά, που πάτε;»

«Ώπα παιδιά, που πάτε;»

Είσαι ένας μεσήλικας μέσου εισοδήματος και μένεις στην άκρη ενός χωριού που το λένε Ευρώπη. Μάλιστα είσαι από τους πιο φτωχούς του χωριού.

Αλλά θα έλεγε κανείς πως ακόμα και αυτό είναι επιτυχία, γιατί έτυχε να γεννηθείς εκεί, όταν την άκρη του χωριού την κατείχαν κάτι άνθρωποι που τους έλεγαν Οθωμανούς. Που σου έμαθαν το ραχάτι και το ρουσφέτι. 

Πέρασες πολλά. Πολέμους, νίκες, ήττες, δημοκρατίες, χουντες, καλές εποχές αλλά και μια πρόσφατη χρεοκοπία από την οποία μόλις βγήκες.

Παρόλα αυτά τα κουτσοκατάφερες να έχεις ένα αξιοπρεπές σπίτι στην άκρη του χωριού – Ευρώπη είπαμε το λένε – με ένα μικρό κήπο που στην πάνω γωνία έχει ένα φράχτη ενώ στις υπόλοιπες μεριές σε περικυκλώνει ένα φιδισιο ποτάμι.

Μια μέρα κατά τις 3 τα ξημερώματα βλέπεις έναν να καβαλάει τον φράχτη. Δεν σου χτύπησε την αυλόπορτα απλά τον βλέπεις να ανεβαίνει και να πηδάει μέσα στον κήπο.

Αγουροξυπνημενος και ξαφνιασμενος πας να δεις τι γίνεται. Ορίστε λες, τι θέλετε;;. Ξέρετε ειμαι από τη Συρία. Είναι δύο χωριά πιο κάτω. Έχουμε πόλεμο εκεί. Θα ήθελα να έρθω στο χωριό σας.

Παρότι δεν σε ρώτησε, παρότι προσπέρασε δύο χωριά μέχρι να έρθει στο δικό σου, λες στον φουκαρά.. “Έλα αδερφέ. Έλα. Ξέρω από προσφυγιά και φτώχεια. Μικρό είναι το σπιτικό μου. Μικρός και ο κήπος μου αλλά θα χωρέσει μερικούς.”

Αντιπαρερχεσαι που δεν σε ρώτησε, λες δεν πειράζει, φουκαράς είναι.

Το άλλο βράδυ το ίδιο. Ξαναξυπνάς τρομαγμένος και βλέπεις κάποιον να πλησιάζει με βάρκα από το ποτάμι. Έρχεται και αράζει στον κήπο σου. 

Ετούτος δεν φαίνεται τόσο ταλαίπωρος αλλά τον πλησιάζεις με ευγένεια. 

για τη συνέχεια Liberal

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube