Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 28 Μαρτίου 2020

Ολοκληρώθηκε σειρά δοκιμών του αντιαεροπορικού / αντιβαλλιστικού συστήματος S-500

Ολοκληρώθηκε σειρά δοκιμών του αντιαεροπορικού / αντιβαλλιστικού συστήματος S-500

Οι ρωσικές αρχές ολοκλήρωσαν σειρά – ελέγχων και δοκιμών στα νέα συστήματα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας S-500, όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται δοκιμές που αφορούσαν τον εκτοξευτήρα καθώς και τμήματα του συστήματος ραντάρ. Το σύστημα δεν είναι ακόμα επιχειρησιακό αλλά αυτές οι δοκιμές είχαν προαναγγελθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ.

Το συγκεκριμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-500 έχει υπερπροβληθεί από την Ρωσία ως «ένα σύγχρονο αμυντικό σύστημα εδάφους – αέρα, με πρωτοφανείς δυνατότητες και ικανότητες.»

Αποτελεί μία εξέλιξη πέρα από τους S-400, με ικανότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων εκτός της ατμόσφαιρας αλλά και «κλασικών» συμβατικών στόχων όπως πύραυλους πλεύσης, μαχητικά αεροσκάφη κι ελικόπτερα.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube