Weather Icon

Ο τολμών νικά, Κυριάκο…

Ο τολμών νικά, Κυριάκο…

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η χώρα τα τελευταία χρόνια δέχεται εισβολή μεταναστών οι οποίοι κάνουν κατάχρηση των διεθνών συμφωνιών που προβλέπουν την προστασία των προσφύγων προκειμένου να περάσουν τα σύνορα και να “εξαφανιστούν” στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε.

Η εισβολή αυτή τις τελευταίες μέρες έχει λάβει μαζικές και βίαιες διαστάσεις καθώς χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από την Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα και κυρίως την Ε.Ε. Τούτο εν προκειμένω  συμβαίνει γιατί ναυαγούν τα “νεοθωμανικά” σχέδια του Ερντογάν στη Συρία όπου η εισβολή και κατοχή εξελίσσεται σε Βατερλό με απρόβλεπτες  συνέπειες για τον ίδιο. 

Αρκετοί πιστεύουν πως αν πυροβολούμε όποιον προσπαθεί να περάσει τα σύνορα θα λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό είναι λάθος…  Το πιθανότερο είναι να βρεθούμε απομονωμένοι από τη διεθνή κοινότητα και αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.

Ορθώς υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες και διεθνές δίκαιο τα οποία  οι πολιτισμένες χώρες οφείλουν να αποδέχονται και να εφαρμόζουν. Τούτο είναι σωστό γιατί αν δεν υπήρχαν, η διεθνής κοινότητα θα έμοιαζε με “ζούγκλα” (περισσότερο απ’ ό,τι είναι…) με ανάλογες συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ευημερία των χωρών που την απαρτίζουν.  Επιπλέον η ύπαρξη συμφωνιών και δικαίου λειτουργεί κυρίως προς όφελος των μικρότερων χωρών αλλά και των πιο αδύναμων ατόμων. Αυτό γιατί οι μικρότερες χώρες μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο ισχυρότερων και οι άνθρωποι στο στόχαστρο αυταρχικών εξουσιών.

Οι πρόσφυγες, εκτός του ελληνικού συντάγματος προστατεύονται και από τη Σύμβαση της Γενεύης και τον  Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Σύμβαση της Γενεύης π.χ. για το Καθεστώς των Προσφύγων, επίσης γνωστή ως Σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες: “είναι πολυμερής συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών που ορίζει ποιος είναι πρόσφυγας και καθορίζει τα δικαιώματα των ατόμων στους οποίους χορηγείται άσυλο, καθώς και τις αρμοδιότητες των εθνών που χορηγούν άσυλο.  Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, για κάποια ταξίδια χωρίς βίζα για τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων που εκδίδονται δυνάμει της σύμβασης.

Η Σύμβαση βασίζεται στο άρθρο 14 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του 1948, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων να ζητήσουν άσυλο από διώξεις σε άλλες χώρες…”.

Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια διαδικασία μαζικής και ασύντακτης μετανάστευσης η οποία λαμβάνει χώρα υπό τον μανδύα της εκμετάλλευσης και καταστρατήγησης των διεθνών συμφωνιών για την προστασία των προσφύγων. Η εξέλιξη αυτή γίνεται ανεκτή για λόγους ανθρωπισμού, γατί οι δυτικές πλούσιες κοινωνίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα δημογραφικής γήρανσης αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος του προβλήματος.  Πρακτικά έχουμε μια Ευρώπη με γερασμένο πληθυσμό και γεμάτα ψυγεία και από  το Κέντρο της Δυτικής Αφρικής μέχρι το Αφγανιστάν έναν πληθυσμό ο οποίος αυξάνεται ραγδαία και διαβιεί σε άθλιες συνθήκες.

Η  πληθυσμιακή έκρηξη κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη μείωση της παιδικής θνησιμότητας λόγω της φαρμακευτικής και διατροφικής βοήθειας από τις πλούσιες δυτικές χώρες. Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια νέων από αυτές τις περιοχές θα επιχειρήσουν τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2050 να μετακινηθούν στην Ευρώπη. Αν συμβεί αυτό η Ευρώπη και ο πολιτισμός της θα καταρρεύσουν.

Οι παράνομοι μετανάστες εκμεταλλεύονται τις διεθνείς συμφωνίες για τους πρόσφυγες και συστηματικά εκβιάζουν τον ανθρωπισμό προβάλλοντας τη δυστυχία παιδιών και εγκύων που εμποδίζονται να περάσουν τα σύνορα. 

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube