Weather Icon

Ο Σάββας Καλεντερίδης αναλύει την κρίση στον Έβρο στην εκπομπή “Αντιθέσεις” του Γιώργου Σαχίνη

Ο Σάββας Καλεντερίδης αναλύει την κρίση στον Έβρο στην εκπομπή “Αντιθέσεις” του Γιώργου Σαχίνη

– Η κρίση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, «πεσκέσι» από τον ασύμμετρο εκβιασμό – απειλή του Ερντογάν, μετά τις πολυσύνθετες εξελίξεις στη Συρία.

– Η στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και ο ρόλος που θέλει να επιφυλάξει στην Ελλάδα.

– Ο σχεδιασμός μετά την αλλαγή των συνθηκών του Δουβλίνου με βάση τις Γερμανικές προτάσεις και η τάση για περίκλειστη Κεντρική Ευρώπη. Η«παγίδα» Ερντογάν και πως και που πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

– Η στρατηγική σχεδιασμένων προκλήσεων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και την Ανατολική Μεσόγειο.

– Οι εξελίξεις γεωπολιτικά και πως το μεταναστευτικό- προσφυγικό μπήκε στην ατζέντα της έντασης. Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης στο στούντιο αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρεμβαίνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης , ο Ζαχαρίας Μίχας συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr.

Επίσης ο διδάκτορας Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Φίλης, ο Ιστορικός Ερευνητής – συγγραφέας, συνιδρυτής του «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς και ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Γιώργος Μαργαρίτης.΄

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube