Weather Icon
Κύπρος 11 Μαρτίου 2020

Ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου ξεσκεπάζει τα βρώμικα σχέδια της Άγκυρας για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου και εκείνους που τα εξυπηρετούν

Ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου ξεσκεπάζει τα βρώμικα σχέδια της Άγκυρας για τον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου και εκείνους που τα εξυπηρετούν

Η συνέχεια που δίνεται από τη γνωστή Unite Cyprus Now και τους εγχώριους μέντορές της, στους οποίους προεξάρχει από Ελληνική πλευρά το ΑΚΕΛ, είναι θλιβερή και προκλητική. Με τον τρόπο που ενεργούν, προβάλλουν την εικόνα ότι δήθεν δεν είναι η κατοχική Τουρκία που έχει την ευθύνη για την υπάρχουσα ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου αλλά η Ελληνική πλευρά που δεν συναινεί σε μια “λύση” ομοσπονδίας δυο κρατών, ώστε να “επανενωθεί” η Κύπρος, υπό Τουρκικό, προφανώς, γεωπολιτικό έλεγχο.

Το θέμα των οδοφραγμάτων χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Η πολίτικη αυτή αποκαλύπτει πλήρως το τι κρύβεται πίσω από τη λεγόμενη “προσέγγιση” με τους Τουρκοκυπρίους. Κρύβεται η σιωπηρή αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου ως δήθεν επικρατείας των Τουρκοκυπρίων και η ετοιμότητα αποδοχής τόσο της περιβόητης “πολιτικής ισότητας”, που θα υποδούλωνε την Ελληνοκυπριακή πλειοψηφία στην Τουρκοκυπριακή μειοψηφία και μέσω αυτής στην Άγκυρα, αλλά και των άλλων διεκδικήσεων της Άγκυρας, που είναι η παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων στο διηνεκές και οι περιβόητες διεθνείς εγγυήσεις, όπως τις εννοεί η Τουρκία.

Η Άγκυρα πιστεύει ότι βρίσκεται κοντά στο στόχο της, λόγω της επί χρόνια ακολουθούμενης ενδοτικής πολιτικής και των απαράδεκτων υποχωρήσεων που έχουν γίνει από την Ελληνική πλευρά.

Προτάσσει τώρα γι’ αυτό και το θέμα των ενεργειακών πόρων, που βρίσκονται στην ΑΟΖ της ελεύθερης Κύπρου.

Δεν έκρυψε τίποτε ο Ερντογάν από τι ακριβώς επιδιώκει. Αναγνωρίζει στην Κύπρο δικαιώματα ΑΟΖ μόνο εντός των χωρικών της υδάτων, απαιτεί να ακυρωθούν οι συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ, τις οποίες έκανε η Κυπριακή Δημοκρατία με τις γειτονικές χώρες και να συζητηθεί το θέμα ΑΟΖ μετά τη λύση, για να “λυθεί” ακριβώς όπως θέλει η Άγκυρα, η οποία προσφέρει, ως δέλεαρ στις γειτονικές χώρες, για να συνταχθούν μαζί της, μεγάλα τμήματα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ποια “λύση” θα κάνουν οι ενδοτικοί της Κύπρου με τον Ερντογάν;

Ο κίβδηλος και αποπροσανατολιστικός επομένως “αγώνας” στα οδοφράγματα “μαζί με τους Τουρκοκυπρίους” έχει ως στόχο να συγκαλύψει την πλήρη διολίσθηση στις θέσεις της Άγκυρας.

Εγκατελείφθη απροκάλυπτα κάθε αγώνας εναντίον της τουρκικής κατοχής και προβάλλεται η Ελληνική πλευρά ως υπεύθυνη για τη μη “λύση” και τη διχοτόμηση.

Η θέση αυτή συνιστά όνειδος και δείχνει που κατάντησε το ΑΚΕΛ και οι παραφυάδες του με τις χρεοκοπημένες ασυναρτησίες τους για δήθεν κοινό “αγώνα” όχι εναντίον της Τουρκικής κατοχής αλλά εναντίον της Κυπριακής Κυβερνήσεως και του Κύπριου Προέδρου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube