Weather Icon

Ο κορωνοϊός απειλεί βουλγαρικά εξοπλιστικά προγράμματα

Ο κορωνοϊός απειλεί βουλγαρικά εξοπλιστικά προγράμματα

Δύο από τα σημαντικότερα εξοπλιστικά προγράμματα της Βουλγαρίας κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το «Mediapool», ο ιός μπορεί να αναβάλει τις εξελίξεις στα προγράμματα του νέου περιπολικού πλοίου και νέου τεθωρακισμένου οχήματος, το εκτιμώμενο κόστος των οποίων φτάνει τα 2,4 δις Λέβα.

Στην περίπτωση του προγράμματος των πλοίων, η αγορά των οποίων εκκρεμεί για αρκετά χρόνια, μπορεί να υπάρξει μετάθεση της τελικής συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία Lürssen. Το Βουλγαρικό Ναυτικό επιθυμεί την προμήθεια δύο πλοίων, με τα οποία θα αντικαταστήσει μέρος των ρωσικών πλοίων που διατηρεί σήμερα σε υπηρεσία. Τα δύο νέα πλοία θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε διεθνείς ναυτικές επιχειρήσεις.

Όσον αφορά τα νέα τεθωρακισμένα οχήματα, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Στο πρόγραμμα για 90 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) και 60 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα λοιπών εκδόσεων κατέθεσαν προσφορά τρεις εταιρείες, με φαβορί τις Patria και GDLS-MOWAG. Αν το πρόγραμμα καθυστερήσει πολύ, θα μπορούσε να αρχίσει πάλι από την αρχή, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε άλλες εταιρείες.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube