REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Υγεία 28 Μαρτίου 2020

O Iός Αχρηστεύει και Πυρηνικά Αεροπλανοφόρα (Όχι μόνο την Ε.Ε.) – Πρώτο Θύμα το  Θέοντορ Ρούσβελτ

O Iός Αχρηστεύει και Πυρηνικά Αεροπλανοφόρα (Όχι μόνο την Ε.Ε.) – Πρώτο Θύμα το  Θέοντορ Ρούσβελτ

 Το αεροπλανοφόρο Θέοντορ Ρούζβελτ

Zero Hedge, 20-3-26

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Μια απόλυτη καταστροφή ξεδιπλώνεται γρήγορα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Θέοντορ Ρούζβελτ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας την εφαρμογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Σε ιατρική εξέταση οκτώ ναύτες του πληρώματος βρέθηκαν φορείς του Κορωνοϊού μέχρι την Τετάρτη, αλλά η εκδήλωση της νόσου στο  πολεμικό σκάφος πολύ απέχει από του να τίθεται υπό έλεγχο, αφού την Πέμπτη ο αριθμός των κρουσμάτων πήδηξε στους 23 ναύτες φορείς του ιού.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ομολόγησαν ότι είναι περιορισμένη η δυνατότητα πραγματοποίησης ευρύτατων ιατρικών εξετάσεων στο σκάφος και ότι η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη ώστε το αεροπλανοφόρο διατάχθηκε να αλλάξει πορεία, αν και ο ασκών καθήκοντα Υπουργού του Ναυτικού Τόμας Μόντλυ θέλησε να υπογραμμίσει ότι «το πλοίο είναι υπηρεσιακά ικανό και σε θέση να εκτελέσει την αποστολή του, εάν χρειαστεί» -προφανώς σε μήνυμα προοριζόμενο για ανταγωνιστές και εχθρούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η έκρηξη της επιδημίας έστειλε το πλήρωμα του σκάφους και Αμερικανούς στρατιώτες τροχάδην στην νήσο Γκουάμ, όπως γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Daily Beast, καθώς, όπως φαίνεται, στο επίπεδο του στρατιωτικού προσωπικού ξεδιπλώνεται ένας εφιάλτης.

Το αμερικανικό ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών στην Γκουάμ διατάχτηκαν την Τετάρτη να διακόψουν την δική τους καραντίνα

και να ετοιμάσουν πρόχειρες στέγες για αμερικανούς στρατιώτες που έρχονται με το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, στο εσωτερικό του οποίου ραγδαία απλώνεται ο κορωνοϊός.

Ένα τμήμα του αμερικανικού στρατού στην Ναυτική Βάση Γκουάμ συγκεντρώθηκαν σε συνεργεία 100 ανδρών για να αρχίσουν την μετατροπή ορισμένων εγκαταστάσεων της βάσης σε προσωρινά στρατόπεδα απομόνωσης , για τους περίπου 5.000 άνδρες που φθάνουν με το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, στο οποίο εξαπλώνεται ο COVID-19.

Το είδος αυτού του συναγερμού δεν έχει προηγούμενο και εξώθησε ένα ανώνυμο μέλος της υπηρεσίας να πει στον δημοσιογράφο του Daily Beast Were fucked – εκφράζοντας προφανείς ανησυχίες ότι το προσωπικό της βάσης θα εκτεθεί στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού από τους φορείς που θα αποβιβαστούν από το αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ.

Το Πεντάγωνο δεν προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Ο Υφυπουργεύων Μόντλυ δήλωσε ότι είναι επείγον να υποβληθεί σε εξέταση το 100% του πληρώματος, προφανώς στην Γκουάμ.

«Βρήκαμε αρκετά νέα κρούσματα στο σκάφος και συνεχίζουμε στην εξέταση του 100% του πληρώματος προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε οποιανδήποτε έκταση που έχει λάβει εκεί η επιδημία…αλλά θέλω επίσης να τονίσω ότι το πολεμικό είναι ικανό επιχειρισιακά και μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του εάν χρειαστεί»,δήλωσε ο Μόντλυ την Πέμπτη στο Πεντάγωνο.

Περί τους 7.000 Αμερικανοί οπλίτες σταθμεύουν στις πολλές αμερικανικές βάσεις στην Γκουάμ (τρεις μεγάλες και μικρότερα επιτελεία). Το Ρούζβελτ εκτελούσε πρόσφατα αποστολή στον Περσικό Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό σε εφαρμογή της εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ για «μείζονα πίεση» σε βάρος του Ιράν.

Αμερικανικά πολεμικά αραγμένα σε λιμένα της αμερικανικής βάσης στην Γκουάμ.

«Αλλά στην Γκουάμ την Τετάρτη, ναύτες του στόλου όσο και του Σώματος Πεζοναυτών έστησαν περί τα 140 στρατιωτικά κρεβάτια σε ένα γήπεδο του μπάσκετ», συνεχίζει το ρεπορτάζ του Daily Beast. «Για να στριμώξουν περισσότερους άντρες μέσα στο γήπεδο, υγειονομικοί αρμόδιοι του ναυτικού συνέστησαν τα δυο μέτρα απόστασης μεταξύ των κρεβατιών (που συνιστούν τα κέντρα υγεtας) να μετριούνται από το μέσον των κρεβατιών και όχι από τις άκρες, δηλαδή απόσταση ενός μόνο μέτρου μεταξύ των ασθενών…

Όλα αυτά σημαίνουν ότι άνω των δέκα ως δώδεκα χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτικών θα στριμωχτούν στις βάσεις της Γκουάμ, την στιγμή που το ναυτικό αντιμετωπίζει μιαν τρομακτική  εξέλιξη 133 κρουσμάτων κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube