REAL TIME |

Ο Ερντογάν και το παραμύθι του Χότζα! Μία διδακτική ιστορία

Ο Ερντογάν και το παραμύθι του Χότζα! Μία διδακτική ιστορία

Τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας στον Έβρο. Ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ηττηθεί σε πέντε μέτωπα, γι’αυτό και κυβερνητικές απέδωσαν την τουρκική επιθετικότητα στο γεγονός, ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι στριμωγμένος.

Από τις αρχές Μαρτίου προσπαθεί να κάνει παζάρια με την Ευρώπη. Με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εκβιάζει τους ηγέτες και μετατρέπει την Ελλάδα σε σάκο του μποξ για αυτά που θέλει να διεκδικήσει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και να λάβει και άλλα μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα, στην οποία είχαν χορηγηθεί 5,6 δις Ευρώ για το προσφυγικό.

Τα λεφτά τα πήρε ο Ερντογάν δουλειά όμως με το προσφυγικό δεν έκανε. Οι ροές παρέμειναν αμείωτες και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου γέμισαν με μετανάστες. Γι’αυτό παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της έντασης στον Έβρο, μία υποτυπώδη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα μέσω των δηλώσεων Ευρωπαίων ηγετών.

Τη Δευτέρα (17/3) αναπαράχθηκαν στον Τύπο κάποια περίεργα δημοσιεύματα που μιλούσαν για θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο πριν το Πάσχα και προέβλεπαν πτώση της νυν πολιτικής ηγεσίας και συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι γνωστές και αποτέλεσμα της αναθεωρητικής της πολιτικής, την οποία ο δυτικός κόσμος ηθελημένα ή μη δεν κατεύνασε ποτέ. Και ο Ερντογάν συνεχίζει το παιχνίδι με τους πρόσφυγες.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί η όλη κατάσταση θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τον μύθο του Νασρεντίν Χότζα με το καζάνι. Διαβάστε τη συνέχεια στο xtypes.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube